Ventspils tiesa pagājušajā nedēļā skatīja krimināllietu, kurā apsūdzētie vīrieši ir bezpajumtnieki, viens no viņiem – Krievijas pilsonis.

Arī abi cietušie – kāds pavecāks pāris – ir no dzīves pabērnu aprindām.Tiesas sēdē kā līdzjutēji piedalījās vēl vairāki cilvēki, kuru uzburbušās sejas apzīmogoja alkoholisma un kautiņu pēdas.

 

Pagājušā gada septembrī pie padzīvojušā pāra ieradās apsūdzētie Vadims un Jurijs, kuri jau bija pamatīgās burās. Kopīga alkohola lietošana turpinājās, kas noveda pie strīda un attiecīgi izraisīja arī kautiņu. Gados daudz vecākie pudeles brāļi tika pamatīgi piekauti – viņi vairākkārt sisti gan ar rokām, gan spārdīti kājām. Sieviete guva dažādus sasitumus un miesas bojājumus, kas traktēti kā viegli, bet vīrietim cita starpā lauzta arī riba, kas ir jau daudz nopietnāk. Pie viena agresīvie uzbrucēji izdemolēja arī mitekli, apgāžot mēbeles un izārdot mantas.

 

Agresīvāk uzvedās Krievijas pilsonis Vadims, bet salīdzinoši mierīgākais Jurijs pie viena pamanījās pievākt dažas mantas, tai skaitā rokas pulksteni un divus pārus zeķu.

Abu apsūdzēto vainu pastiprina apstāklis, ka noziegums noticis grupā, alkohola reibumā un abi pavisam nesen jau sodīti.

 

Vadims 2009. gada novembrī notiesāts par smagu, dzīvībai bīstamu miesas bojājumu nodarīšanu, un jaunais noziegums ir izdarīts tiesas noteiktajā pārbaudes laikā. Tieši tādēļ Vadimu uzreiz pēc notikušā apcietināja, un viņš jau vairākus mēnešus atrodas ieslodzījumā. Tikmēr Jurijs 2009. gada augustā tiesāts par zādzību un sodīts ar piespiedu darbu.

Prokurore prasīja piemērot Vadimam trīs gadu reālu cietumsodu, pie jaunā soda pieplusojot iepriekšējo neizciesto sodu. Jurijam, ņemot vērā viņa attieksmi, prokurore prasīja mīkstāku sodu – divus gadus un sešus mēnešus nosacīti, iesaistot viņu probācijas programmās.

 

Tiesas spriedums tiks pasludināts šonedēļ.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: