Veiksmīgi noslēdzies Latvijas - Lietuvas pārrobežu programmas projekts “Apvienotais kompetences centrs viedai veco ļaužu aprūpes sociālo pakalpojumu attīstībai”. Projekta mērķis bija pilnveidot sociālās aprūpes pakalpojumus un nākotnē palielināt jaunu pakalpojumu pieejamību izmantojot viedās tehnoloģijas.

Jaunā pakalpojuma ieviešanā Ventspils pilsētā Digitālais centrs sadarbojās ar Ventspils pilsētas Sociālo dienestu.

Jaunais viedās sociālās aprūpes pakalpojums paredzēts senioru neatkarīgas dzīves paildzināšanai, sniedzot drošības izjūtu un iespēju ilgāk dzīvot savos mājokļos, attālinot vai novēršot aprūpes pakalpojumu izmantošanu institūcijā. Pakalpojums paredzēts personām, kurām vecuma vai veselības traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī.

Riska situāciju uzraudzībai pakalpojuma saņēmēja dzīvesvietā tiek uzstādīts sensoru komplekts, kas reaģē uz dažādām kritiskām un bīstamām situācijām (piemēram, kritieniem, dūmiem, gāzes smaku, tvana gāzi), pārraidot trauksmes signālu kādam no piederīgajiem uz mobilo tālruni vai datoru.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    lasma 2 08.04.2019, 09:31:44

    Man liekas, ka šeit iet runa par divām dažādām lietām. Jo video iet par pogu ar Samariešiem, bet tekstā ar Lietuviešiem, nezināju ka Samarieši ir tie paši Lietuvieši

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: