Šajā attēlā redzamās situācijas nopietnība sākumā, iespējams, nemaz nav saprotama, taču sekas tādos gadījumos var būt tiešām nopietnas – traumas gājējam un tiesvedība šoferim.

Kas tad īsti redzams bildē? Labajā pusē esošā automašīna pēc pagrieziena apstājusies pie gājēju pārejas un palaiž gājējus, kamēr otra sāk apdzīšanas manevru, acīmredzot esot pie pilnas pārliecības, ka nekādu gājēju uz un pie pārejas nav.

Diemžēl šādi gadījumi nav retums, bet šis stūris varbūt pat nav tā bīstamākā vieta, jo ātrumi te visbiežāk nav lieli. Taču gājēju pārejas ir arī citur un arī citus gadās šādas situācijas, kas var beigties bēdīgi abām pusēm. Starp citu, savulaik Lielajā prospektā pie Vidumupītes tieši šādu negadījumu dēļ tika uzstādīts gājēju luksofors – pirmais pilsētā. Īsā laikā tur tika notriekti par vairāki gājēji, kas, redzot, ka tiek palaisti, sāka šķērsot ielu, kad piepeši virsū lidoja automašīna, kas izdomāja apdzīt ielas vidū nez kāpēc nobremzējušo braucamo.

Autovadītāj, šķērso gājēju pāreju tikai tad, ja esi pārliecināts, ka uz tās neatrodas gājējs vai kāds negrasās pa to šķērsot ielu un nekādā gadījumā neriskē apdzīt pie pārejas nobremzējušo auto! Gājēj, šķērso pāreju tikai tad, ja esi drošs, ka autovadītājs tevi redz un ir gatavs dot ceļu! Klāt pavasaris, gājēju un dažādu transporta līdzekļu stūrētāju ielās kļūst vairāk, tāpēc satiksmes dalībniekiem jābūt sevišķi uzmanīgiem!

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Pilsēta 02.04.2019, 17:44:37

    Īstenībā ļoti labi, ka sāk pievērst uzmanību satiksmes drošībai.

  • 0
    Pasaules_naba 03.04.2019, 08:52:58

    Īstenībā šī situācija bija pavisam citāda, nekā šeit aprakstīts. Mašīnas šoferis jau pirms šī krustojuma aizsēdējās telefonā uz ko, aizmugurē braucošā mašīna signalizēja, tad pirms gājēju pārejas atkal, iepriekš minētais šoferis, degunu iebāzis telefonā šoferēja. Bet aizmugurē braucošā mašīna to apbrauca. Nesaku, ka kāds no šoferiem būtu vairāk vainīgs, vai pavisam nevainīgs. Bet šoferis ar telefonu rokā ir tikpat bīstams kā jebkurš pārgalvīgais braucējs.

  • 0
    reku 03.04.2019, 21:01:49

    To sērgu,ka telefons braucot tiek lietots,varētu viegli apkarot.Ar likuma spēku atzīt,ka tādos gadījumos telefons uz vietas konfiscējams kā nozieguma priekšmets.Un turpat uz vietas arī iznīcināms,neļaujot pārkopēt neko-ne kontaktus,ne bildes!!!

  • 0
    Nif nifs 03.04.2019, 10:07:07

    patiesība nevienmēr tik viegli samanāma

  • -2
    Solvita 03.04.2019, 10:26:47

    Kur atrodas māja tik drausmīgā krāsā ar dzeltenzaļam logiem? Dīvains, bezgaumīgs krāsu salikums pilsētā.

  • -1
    keda 03.04.2019, 13:49:51

    Aaa, Solvita nemaz nav vietējā, bet nu padiskutēt vienmēr gatava :D

  • 0
    Spīdola 03.04.2019, 20:59:41

    Tikai kurzemnieki te drīkst diskutēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: