Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā norisinājās janvārī dzimušā roņu puikas vārda došanas svinības, kurās piedalījās arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” bērni un audzinātājas, kas vārda došanas konkursā ieguva godpilno pirmo vietu.

Vārda izdomāšana tika uzticēta Ventspils pilsētas pirmsskolas iestāžu un skolu 1.-4. klašu skolēniem, kuriem radošā veidā bija iespēja prezentēt zoodārzā dzimušā ronēna vārdu.

Par veiksmīgāko tika izraudzīts PII “Saulīte” audzēkņa – sešgadnieka Dāvja radošais zīmējums un tajā norādītais ronēna vārds – Hercogs. Dāvis zīmējumā attēloja roņu ģimeni laiski gozējamies saulainā Ventspils Zilā karoga pludmalē.

Bērni vārda došanā šogad izpaudušies ļoti radoši un savu ideju prezentēšanai bērni izmantojuši dažādas tehnikas – gan zīmējuši, gan griezuši un līmējuši, gan pat kopā šuvuši. Atsaucība bija ievērojama. Daudzos darbos bija vērojami laba vēlējumi mazajam ronītim un pārdomas par šiem dzīvniekiem. Bērnu vides apziņa, iespējams, ir krietni augusi saistībā ar pērnpavasar mūsu Zilā karoga pludmalē nonākušajiem roņiem.

Ventspils pilsētas pašvaldība ir gandarīta par lielisko sadarbību ar Rīgas zooloģisko dārzu, kas ilgst jau 12 gadu garumā.

Roņu pārim – mātei Kristai un tēvam Puikam – šis ir otrais kopīgais mazulis. Pirmais pēcnācējs Ventiņa piedzima 2017. gadā un šobrīd dzīvo Varšavas zoodārzā Polijā. Savukārt Puika, kurš pērn nosvinēja savu 20 gadu dzīves un darba jubileju, par tēvu kļuvis ceturto reizi.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    AntiKurzemnieks 04.04.2019, 16:55:59

    Kāpēc gan ne Lembergs?

  • -4
    SiltaSirsnina 04.04.2019, 17:12:26

    Pilnīgi izrāvi vārdus no mutes.

  • -5
    .Barons. 04.04.2019, 17:18:23

    Ja,ja,to ir būt vien liel Brīnum.Tamdēļ,ka to Lemberg iekš Ventspil ir sev ieriktet pa Valdniek,bet priekš Karal viņ ir būt pa maz,le zinat.Hercog būs akurāt ģeldig titul.

  • -3
    Katja 04.04.2019, 17:32:03

    HERCOGS - ļoti jauks un cēls vārds. Lai nu aug liels un vesels.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: