No 25. līdz 29. martam notika dažādi Digitālā centra organizētie pasākumi, kuros iedzīvotāji varēja gūt jaunas zināšanas un prasmes informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā.

Kopumā Digitālās nedēļas pasākumus apmeklēja gandrīz 500 dalībnieku. Iedzīvotāji kuplā skaitā apmeklēja gan seminārus, kas tika organizēti ar dažādu uzņēmumu līdzdalību, gan apmācības. Pedagogi piedalījās radošajās darbnīcās, kur uzzināja vairāk par mākslīgo intelektu un virtuālo realitāti. Savukārt jaunieši pārbaudīja savas zināšanas, piedaloties tehnoloģiju konkursā DigITiņš.

Digitālā nedēļa noslēdzās ar iedvesmas pasākumu jauniešiem, kurā uzstājās īpašie viesi - jauno tehnoloģiju entuziasts un zinātājs, tehnoloģiju bloga Kursors.lv idejas autors, TestDevLab sabiedrisko attiecību vadītājs Kristaps Skutelis un influenceris, hip-hop izpildītājs Edavārdi.

Par digitālā satura radīšanu un populārākajiem sociālajiem tīkliem Latvijā jauniešiem pastāstīja Ventspils pilsētas domes Mārketinga nodaļas speciāliste, sociālo tīklu kontu administratore Marija Černišova. Fotogrāfs Edgars Zviedrāns iepazīstināja skolēnus ar fotografēšanas knifiem un fotogrāfa profesiju. Savukārt ar pieredzi savas biznesa idejas īstenošanā dalījās Ventspils jaunuzņēmumu SIA Trempel, SIA Smubic, SIA Penguin Stories pārstāvji.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    LPuaro 30.03.2019, 17:48:22

    Ļoti labs pasākums bērniem tādu vajag rīkot katru gadu lai bērni izprot ko tie vēlētos jo ne vienmēr ēnu dienās tas ir iespejams

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: