Ventspilī aizvadīts Eiropas Jaunatnes basketbola līgas (EYBL) posms, kurā sporta skolas Spars komanda ieņēma trešo vietu, tā arī pakāpjoties turnīra kopvērtējumā.

Ventspils posmā piedalījās astoņas komandas, aizvadot pa pieciem mačiem. Spara basketbolisti tika pie četrām uzvarām, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Baltkrievijas Tsmoki-Minsk 51:62. Turnīru Matīsa Graudiņa trenētā komanda (talkā ventspilniekiem nāca arī BK Ventspils treneris Gints Fogels) sāka ar uzvaru pret Lielbritānijas komandu Myerscough BA 66:44, pēc tam sekoja zaudējums baltkrieviem, bet pēdējos trīs mačos atkal tika izcīnīti panākumi. Ar 54:42 tika pieveikti Alvik Basket no Zviedrijas, ar 61:43 jaunie valmierieši, bet pēdējā mačā dramatiskā galotnē izdevās nosargāt uzvaru pret Kazahstānas Barsy.

Par posma uzvarētājiem kļuva Lietuvas Žalgiris spēlētāji, bet otrajā vietā ierindojās Minskas basketbolisti, turklāt arī šīm abām komandām bija pa četrām uzvarām un vienam zaudējumam. Posma simboliskajā izlasē no ventspilniekiem iekļuva Kristaps Ķilps. U20 vecuma grupas kopvērtējumā Spara komanda pakāpusies uz sesto vietu, bet Tsmoki-Minsk uz trešo, bet Žalgiris noslīdējis uz otro, palaižot priekšā igauņu Kalev.

No 21. līdz 24. februārim Spara basketbolisti aizvadīs pēdējo regulārās sezonas posmu, spēlējot Tallinā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: