Latvijas 100. dzimšanas dienas priekšvakarā svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza valsts augstākos apbalvojumus, tajā skaitā arī 4. Kurzemes brigādes zemessargiem.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā, par priekšzīmīgu dienestu, pašaizliedzīgu un nozīmīgu ieguldījumu NBS attīstībā, patriotiskajā audzināšanā un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju, piešķirt Viestura ordeni (IV šķiras) un iecelt par ordeņa virsnieku Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes majoru Raimondu Požarski.

Jāatgādina, ka Požarskis, kurš daudzus gadus pavadījis Latvijas armijā, bet tagad aktīvi darbojas zemessardzē, vasarā veica gandrīz 1800 kilometru apkārt Latvijai, ko ne tikai veltīja valsts simtgadei, bet ar kura palīdzību arī tika vākti ziedojumi bērniem ar kustību traucējumiem. Kopā ar Raimondu ceļu pa posmiem nogāja 179 cilvēki. Vecākā pārgājiena dalībniece 71 gadu vecumā nogāja 37 km, jaunākajam dalībniekam bija četri mēneši, bet kopumā tika savākti vairāk nekā 2200 eiro, kas nodoti rehabilitācijas centram Poga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: