Rīgas pilī notikušajā ikgadējā audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu pieņemšanā pie Latvijas Valsts prezidenta, tika godināta Apšu ģimene par sniegto palīdzību Latvijas bērniem izaugt ģimenē, nešķirojot savējos un svešos.

Tiklīdz bērns ir mājās – viņš ir mūsējais. Tā saka ģimenes tētis Endijs Apse.

Olgas un Endija ģimenē šobrīd aug 6 bērni. Olgas un Endija meitām Alisei un Lanai ģimenē piepulcējušies un mājas raduši 4 dēli: Alekss Marks (7), Toms Alens (3), Sems Dāvids (2) un Kristians Deniss (11). Viņi visi ir savējie. Olga un Endijs ir ne tikai atvēruši savas mājas un sirdis mazajiem puišiem, bet arī mudina to darīt citas ģimenes.

Olga un Endijs Apses pirms 7 gadiem, kad pašu meitām bija 9 un 12 gadi, pieņēma lēmumu kļūt par vecākiem Aleksam Markam. Nokārtojot audžuģimenes statusu, cits aiz cita ģimenē vēl ir ienākuši Toms Alens (pašlaik arī jau ir adoptēts), Sems Dāvids un Kristians Deniss.

2015. gadā ar mērķi sniegt profesionālo atbalstu audžuģimenēm, adoptētājiem, viesģimenēm un aizbildņu ģimenēm Olga un Endijs nodibināja biedrību “Piecas izaugsmes formulas”. Biedrība nodrošina pedagoģisko, sociālo un psiholoģisko atbalstu, kā arī pašpalīdzības grupas tikšanās ģimenēm, kuras audzina bez vecāku gādības palikušos bērnus.

Kopš 2018. gada maijā Apšu ģimene atvēra labdarības veikalu “Klēpis”, no kura visi gūtie ienākumi tiek ieguldīti labdarības projektos. Mazliet vēlāk sadarbībā ar Ventspils Sociālo dienestu un pilsētas bāriņtiesu tika atvērts atbalsta nodrošinājuma punkts sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām. Klēpī šīs personas var saņemt nepieciešamās preces (apavus, apģērbu, saimniecības preces.).

Bez kopīgiem mērķiem Olgai un Endijam ir katram savs sirds darbs: Endijam veloserviss un velodarbnīca, bet Olgai - izglītības centrs, lai dalītos zināšanās un pieredzē ar ģimenēm un speciālistiem, kuriem tas nepieciešams.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    i 06.11.2018, 18:18:15

    Tikai un vienīgi:
    "LIELS JUMS PALDIES".

  • -2
    Laila 07.11.2018, 01:21:54

    Skaista ģimene

  • -1
    Guntars Shenfelds 07.11.2018, 06:49:42

    Visu cieņu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: