Rīt, 3. novembrī, plkst. 12 Pārventas bibliotēkā norisināsies komandu erudīcijas spēle Prāta spēles: Simtgades kauss. Tajā būs iespējams pārbaudīt savas zināšanas par Latviju, vienlaikus uzzinot arī ko jaunu.

Prāta spēļu organizētā viktorīna ar saukli Izzini Latviju! ir dāvana Latvijai simts gadu jubilejā. Turnīra atlases kārtas norisinās pavisam 25 vietās Latvijā, lielākā daļa atlases kārtu jau aizvadītas. Turnīrs sācies aprīlī, bet noslēgsies novembrī.

Erudīcijas spēle aicinātas piedalīties komandas, kurās var būt līdz sešiem cilvēkiem. Vecuma ierobežojums nav noteikts un dalība spēlē ir bez maksas, informē Pārventas bibliotēkas vadītāja Igeta Gredzena. Atlases spēlē īpaši aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji, jo jautājumi būs arī par attiecīgās pilsētas un novada vēsturi.

Katrā spēlē, kas ilgst aptuveni divarpus stundu, komandām tiek piedāvātas 20 tēmas, no kurām tiek izspēlēta puse jeb desmit kārtas, paredz spēles noteikumi. Par katru tēmu tiek uzdoti pieci jautājumi. Spēļu sērijā būs tikai jautājumi, kas saistīti ar Latviju, tās vēsturi un kultūru. Dalībniekiem atbildes jāraksta uz īpašām lapiņām un pēc katras kārtas jānodod spēles vadītājam. Spēles laikā aizliegts izmantot palīglīdzekļus, piemēram, viedtālruņus un datorus. Piecas komandas, kas iegūs visvairāk punktu, piedalīsies Kurzemes pusfinālā, kas paredzēts 3. novembrī Ventspilī. Tādi paši pusfināli notiks arī Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Rīgā, un katra pusfināla piecas labākās komandas tiksies Simtgades kausa finālā, kas norisināsies 10. novembrī Rīgā. Trīs fināla spēcīgākās komandas tiks pie uzvarētāja kausa jeb dizaina balvas, kuras autors ir dizainers Henrihs Bināns, un dāvanām.

Erudīcijas spēle ir izklaidējošs pasākums, kas neprasa vēstures profesora cienīgas zināšanas, un tajā galvenais ir komandas darbs un labi pavadīts laiks, norāda organizatori. Pieteikšanās spēlei notiek elektroniski, aizpildot anketu, kas atrodama tīmekļa vietnē lv100.prataspeles.com. Tur iespējams arī vairāk uzzināt par Simtgades kausu un tā noteikumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: