Ventspils Amatu mājas podnieks Jānis Kupčs šajā rudenī piedalās starptautiskās keramikas biennāles European Ceramic Context izstādē ECC2018-Curated.

Bornholmas salā Dānijā no 15. septembra līdz 11. novembrim notiek starptautiskā keramikas biennāle European Ceramic Context 2018. Pasākuma laikā norisinājās vairāku pavadošo izstāžu atklāšanas dažādās galerijās un muzejos visā salā. Satelītizstādēs piedalījās vietējie un ārzemju mākslinieki.

Centrālās izstādes notika Bornholmas mākslas muzejā un Gronbechs gard muzejā, kur varēja iepazīt ekspozīciju, kas izveidota no atklātā konkursa dalībnieku darbiem, kurā varēja piedalīties ikviens profesionāls keramiķis. Latviju šajā atklātajā konkursa darbu izstādē pārstāvēja radošais duets Skuja Braden un māksliniece Kristīne Nuķe-Panteļejeva, kas 2017. gadā piedalījās arī Ventspils muzeja Amatu mājas keramikas simpozijā.

Bornholmas Mākslas muzeja izstādi ECC2018-Curated veidoja īpaši kuratoru pieaicinātie mākslinieki no visām Eiropas valstīm. Šajā ekspozīcijā starp 49 Eiropas māksliniekiem Latviju pārstāvēja Kaspars Geiduks un Jānis Kupčs ar darbu Čaumalas, ko ventspilniekiem bija iespēja redzēt Ventspils mākslinieku pavasara izstādē Centrālajā bibliotēkā. Darbs Čaumalas veidots porcelānā un apgleznots ar stāvkrastā atrastu mālu un Alsungas avotā skaloto dzelzs oksīdu. Kupča dalību biennālē atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: