Konkursa Pilsētas rota 2018 80 koptāko un skaistāko dārzu saimnieki pateicībā par ieguldīto darbu saņēma īpašas kartiņas no Ventspils pašvaldības, kā arī tika aicināti doties pašvaldības apmaksātā ekskursijā.

Ekskursija tika organizēta 25. augustā maršrutā Ventspils – Pūre – Jelgava – Zaļenieki – Ventspils. Pirmā ciemošanās bija pie saimniekiem Pūres ķirbju audzētavā z/s Kliblapsas, kuri jau vairāk ne kā desmit gadus audzē ap 40 šķirņu ķirbjus vidēji 48 hektāru lielā platībā. Otrā ciemošanās bija Abavas vīnu darītavā, iepazīstoties ar vīna radīšanas procesu no augļa līdz dzērienam. Vīna darītava ir saimnieku ģimenes sapnis, kas realizēts, lai radītu kvalitatīvus dzērienus no Latvijā audzētiem augļiem un ogām.

Pēc darītavas apmeklējuma ekskursanti devās uz Jelgavu, apmeklējot privātmājas dārzu Dambja ielā, kurā varēja priecāties par lieliskajām dārza saimnieces prasmēm un dārzā radīto atmosfēru. Vēlāk ekskursijas dalībnieki devās pastaigā pa Jelgavas centru, kur noritēja arī ikgadējie Piena, maizes un medus svētki. Dalībnieki sākotnēji apskatīja Jelgavas pašvaldības rīkotajā konkursā tapušos dārzu dizaina paraugus, pa ceļam iegriežoties arī amatnieku tirdziņā.

Visilgākais laiks tika veltīts pastaigai pa promenādi un šķērsojot Mītavas gājēju tiltu pār Driksas upi, nokļūstot Pasta salā. Tajā apskatīts skvēriņš, kurā izvietotas šamota skulptūras, kas tapušas vienā no Jelgavā rīkotajiem festivāliem. Uz īsu brīdi izdevās ielūkoties arī Jelgavas pils iekšpagalmā.

Ekskursijas noslēgumā tika apmeklēta pusstundas brauciena attālumā esošā Zaļenieku kokaudzētava, kurā, īpašnieka stāstījumu pavadīti, ekskursijas dalībnieki varēja iepazīties ar sev mazāk zināmiem augiem, kā arī uzdot interesējošos jautājumus un iegādāties kādu stādu arī sava dārza košumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: