Pabeigts darbs pie Ventspils Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas vietas izveidošanas. Piemiņas stēlas mākslinieciskais autors ir mākslinieks Jānis Strupulis.

Lai godinātu Lāčplēša kara ordeņa kavalierus un reizē Latviju simtgades jubilejā, pie Ventspils pilsētas domes ēkas izveidota piemiņas vieta, kurā uzstādīts apstrādāts piemiņas akmens. Akmenī iegravēts patriotisks uzraksts PAR LATVIJU un piecpadsmit Ventspils un novada Lāčplēša kara ordeņa kavalieru vārdi.

Paša akmens iegādi veica Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, savukārt, Ventspils pilsētas pašvaldība finansiāli atbalsta akmens apstrādi un uzstādīšanu.

Stēla tika izgatavota pēc Aizsardzības ministrijas iniciatīvas un atbalsta sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību. Stēlas izgatavošanas darbus veica SIA Akmens apstrādes centrs, bet pamata izbūvi veica pašvaldības Labiekārtošanas kombināts un SIA Samrode.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Pilsēta 31.08.2018, 16:31:25

    Pie partijas mājas izvietot piemiņas vietu cilvēkiem kuri cīnījās par Latviju ir maigi sakot jocīgi.
    Nākamais solis pie gaļas kombināta novietot pieminekli veģetāriešiem vai dzīvnieku aiztāvjiem.

  • -2
    Margrieta. 31.08.2018, 16:37:46

    Un ko noziegušies tie Lāčplēša kara ordeņa kavalieri,kas no Ventspils apriņķa,tagad novada?Kāpēc viņu vārdi uz stēlas,kura atrodas pie pilsētas domes ēkas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: