Usmas ciemā aizvadīts Latvijas kausa posms velotriālā, ko savā mājvietā bija noorganizējuši Latvijas šī brīža labākie braucēji – brāļi Ansis un Arvis Dermaki.

Ieguldot lielu darbu, izveidota piemājas trase, ko brāļi izmanto treniņiem un jau kādu laiku arī sacensību rīkošanai. Trase – akmeņu, betona bloku, riepu un citu priekšmetu krāvumi, kā arī speciāli veidojumi. Uz šī gada sacensībām trase papildināta ar jauniem elementiem.

Uz starta kopumā devās 25 velotriāla dalībnieki. Bez tradicionālajām Latvijas kausa vērtējuma grupām bija izveidota arī senioru grupa. Tajā stabili pirmais - smiltenietis Uldis Upenieks. Otrajā un trešajā viet rīdzinieki Miķelis Lukša un Armands Ikalis. Iesācēju grupā uzvara Natālijai Žuburei (Karters, Pope), otrajā vietā atstājot Ralfu Āboliņu (Auce), kurš aizvadīja savas pirmās sacensības. Trešais - vietējais braucējs Roberts Elsts.

Inter grupā kārtējā uzvara Robertam Anderšmitam (Karters, Puze). Otrais, pavisam nedaudz atpaliekot no līdera, Lauris Žuburs (Karters, Pope), bet trešais šoreiz Rūdis Rībens (Karters, Piņķi). Meistarīgākā braukšana Ekspertu grupā šoreiz Žanim Rībenam (Karters, Piņķi), kuram sekoja Markuss Karņickis (Karters, Puze) un sacensībās kādu laiku nemanītais Kristaps Elsts (Usma).

Elites braucēju vidū bija arī braucējs no Krievijas Iļja Anšmits. Uzvara ar stabilu sniegumu Arvim Dermakam (Karters, Usma), kuram kopā 15 soda punkti. Ansim Dermakam (Karters, Usma) 47 soda punkti un otrā vieta, bet stabils trešais numurs šosezon ir Mārcis Meiers (Karters, Ugāle), kas tika pierādīts arī šoreiz – 81 soda punkts un trešā vieta.

Otrajā dienā risinājās treniņi sacensību trasēs un mini sacensības dažādos triāla braukšanas elementos.

Latvijas kausa nākamie posmi jau 25. un 26. augustā Grobiņā Vikingu kausā, bet brāļiem Dermakiem tikmēr starts Pasaules lielākajā sacensību seriālā UCI Pasaules kausa posmā Itālijā.

Latvijas kausa Usmas posma rezultāti

Seniori

1.Uldis Upenieks, Smiltene – 25 soda punkti (sp)

2.Miķelis Lukša, Rīga – 62 sp

3.Armands Ikalis, Rīga – 66 sp

Iesācēji

1.Natālija Žubure, Karters, Pope – 8 sp (18+0)

2.Ralfs Āboliņš, Auce – 8 s.p. (14+0)

3.Roberts Elsts, Usma – 12 s.p.

Inter

1. Roberts Anderšmits, Karters, Puze – 29 sp

2. Lauris Žuburs, Karters, Pope – 33 sp

3. Rudis Rībens, Karters, Piņķi – 57 sp

Eksperti

1. Žanis Rībens, Karters, Piņķi – 33 sp

2. Markuss Karņickis, Karters, Puze – 43 sp

3. Kristaps Elsts, Usma – 50 sp

Elite

1. Arvis Dermaks, Karters, Usma – 15 sp

2. Ansis Dermaks, Karters, Usma – 47 sp

3. Mārcis Meiers, Karters, Ugāle – 81 sp

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: