Pagājušajā nedēļā visā Eiropā notika atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa, kuras laikā Ventspils pilsētā un novadā iekrituši 94 autovadītāji.

Kampaņa nedēļas garumā rīkota visās Eiropas Savienības valstīs Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) ietvaros.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors Gatis Putniņš informē, ka Ventspils pilsētā un novadā reidu laikā tika sastādīti kopumā 94 administratīvā pārkāpuma protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. No tiem 24 gadījumos tika izteikti brīdinājumi, bet 70 – uzlikti naudas sodi.

Lielākais braukšanas ātrums tika konstatēts 9. augustā plkst. 9.07 uz autoceļa Rīga–Ventspils, kad 35 gadus vecais BMW X5 vadītājs brauca ar ātrumu 159 km/h atļauto 90 km/h vietā. Par šādu pārkāpumu paredzēts naudas sods no 360 līdz 480 eiro, turklāt atņemot vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Šajā pašā dienā ceļu patruļnieki piedzīvoja arī kādu interesantu gadījumu. Plkst. 14.22 Pārventā uz Kaiju ielas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēts Lietuvas pilsonis, kurš stūrēja automašīnu Volvo XC70. Kamēr vadītājam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viens no pasažieriem – autovadītāja blakussēdētājs – nolēma gaidīšanas brīdi izmantot kādai patīkamākai nodarbei. Viņš izkāpa no automašīnas, aizgāja pie aizmugurējām durvīm un paaicināja izkāpt tur sēdošo sievieti. Tad vīrietis nokrita uz viena ceļa un bildināja sievieti, sniedzot viņai gredzenu. Prieki bija lieli gan no bildinātās dāmas puses, gan no pārējiem automašīnā sēdošajiem, kuri turpat pie automašīnas mīļi apskāva abus saderinātos. Neskatoties uz šo skaisto notikumu, lietuviešu autovadītājam grēki netika atlaisti – viņam nācās šķirties no 80 eiro naudas soda par braukšanu pa pilsētu ar ātrumu 77 km/h.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arnis 18.08.2018, 15:16:30

    Varēja jau nesodīt šoreiz,

  • 0
    Pipars 19.08.2018, 12:03:15

    +1 0 Cosa Nostra 5 часов, 11 минут назад
    Да, и насчет вставания на колено , предложения и кольца - скорей всего это было запланировано заранее, на всякий случай если когда нибудь где нибудь полицейские остановят за какое нарушение, увидят эту картину "предложения руки и сердца", сжалятся и не будут штрафовать. Может такое уже срабатывало и не раз, в той же Литве, но на сей раз не вышло .....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: