Šonedēļ Bērnu pilsētiņā pabeigti vērienīgi gumijas seguma ieklāšanas būvdarbi. Segums ieklāts pilnībā visā teritorijā, kur līdz šim zem rotaļu iekārtām vēl bija smiltis.

Bērnu vecāki atzinuši, ka krāsainais gumijas segums ir daudz patīkamāks bērnu rotaļām. Tas palīdz izvairīties no nevēlamām traumām, ir tīrāks un higiēniskāks, nenosmērējas bērna drēbes, apavos nesaiet smiltis, kā arī pēc lietus segums ātri kļūst sauss un tīrs. Tāpēc pilsētas pašvaldība lēma atbalstīt vecāku lūgumus un ieklāt to zem visām parka atrakcijām.

Šobrīd Bērnu pilsētiņā jau pabeigti gumijas seguma ieklāšanas būvdarbi zem rotaļu laukumiem 1662 m2 platībā. Būvniecības laikā seguma ieklājamās platības tika ierobežotas ar metāla žogiem un rotaļām nebija pieejamas, bet pārējā Bērnu pilsētiņas teritorija apmeklētājiem bija atvērta visu laiku. Gumijas seguma ieklāšana izmaksāja 323 091 eiro un to veica SIA JLD.

Domājot par pašu mazāko ventspilnieku drošām rotaļām, jau kopš 2015. gada Bērnu pilsētiņā tika ierīkoti jauni mini sporta laukumi ar gumijas segumu, vienlaicīgi 309 m2 platībā ieklājot gumijas segumu zem vairākām rotaļu iekārtām, kur līdz šim bija smilšu segums. 2016. gadā bērnu parkā Fantāzija ar gumijas segumu 190 m2 platībā tika aprīkota viena no lielākajām rotaļu iekārtām Unionland, kas atrodas pie parka centrālās ieejas. Bērnu pilsētiņā ar gumijas segumu tika aprīkotas trīs rotaļu iekārtas, kopumā krāsaino gumijas segumu ieklājot 341 m2 lielā laukumā. Savukārt pērn Bērnu pilsētiņā gumijas segums tika papildināts ar 687 m2 zem diviem rotaļu laukumiem, bet bērnu parkā Fantāzija – ar 99 m2 zem vienas rotaļu iekārtas.

Nākamā gadā plānots pilnībā pabeigt gumijas seguma ieklāšanu arī bērnu parkā Fantāzija.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Margrieta. 21.08.2018, 18:23:44

    Drīzāk jau dēļ slinkām māmiņām,kurām nepatīk smiltis bērnu apavos.
    Drīz nekā dabiska vairs nebūs.Cik paaudzes izaugušas,spēlējoties uz smilšu seguma?Smilšu kastes arī kļuvušas par retumu.

  • -6
    arcus 21.08.2018, 19:05:14

    Gribi smiltis, ej uz jūrmalu! Pietiks tev un arī vēl kādam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: