Latvijā šodien sāksies un līdz 2. septembrim norisināsies lielākās militārās mācības kopš valsts neatkarības atgūšanas Namejs 2018, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

«Pēc četru gadu intensīvas gatavošanās šīs būs lielākās militārās mācības kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, kurās pārbaudīsim bruņoto spēku gatavību aizsargāt Latviju no jebkura veida apdraudējuma. Šīs mācības ir iespēja trenēt ne tikai Nacionālos bruņotos spēkus, bet arī Latvijas valsts aizsardzības spējas kopumā, jo mācībās piedalās arī mūsu sadarbības partneri,» norādījis Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 10 000 dalībnieku – Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, AM darbinieki, kā arī policisti un robežsargi.

Mācību aktīvā fāze norisināsies ne tikai Ādažu poligonā, bet arī Skrundas, Meža Mackeviču, Lāčusila un citos reģionālajos poligonos, kā arī vismaz 36 Latvijas novados:Aknīstes, Alūksnes, Apes, Ādažu, Baldones, Daugavpils, Garkalnes, Grobiņas, Gulbenes, Iecavas, Ilūkstes, Jelgavas, Jēkabpils, Līvānu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Neretas, Nīcas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Priekules, Rēzeknes, Salas, Salaspils, Saldus, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Vaiņodes, Vārkavas, Vecumnieku, Viesītes un Viļakas novados. Visvairāk mācību norisi izjutīs Rīgas, Liepājas, Valmieras, Ventspils, Jēkabpils un Daugavpils iedzīvotāji.

Mācību uzdevumi tiks veikti uz juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem, iepriekš šīs darbības saskaņojot. Tāpat mobilizācijas pieprasījumos būvniecības uzņēmumi atbalstīs mācības ar smago tehniku, piemēram, buldozeriem.

Mācībās tiks izspēlēti dažādi scenāriji, piemēram, viens no tiem paredzēs spontānu nemieru likvidēšanu Jēkabpilī un Valmierā. Šajos nemieros būs iesaistīti bruņoti bez atšķirības zīmēm tērpti cilvēki, uz kuriem sākotnēji reaģēs iekšlietu struktūras, kurām palīgā steigsies bruņotie spēki. Pretinieka lomu spēlēšot sabiedroto valstu karavīri.

«Mācībās atstrādāsim valsts aizsardzību, izmantosim aizkavēšanas un aizsardzības operācijas. Visām brigādēm būs pārvietošanās un lokāla aizsardzības nodrošināšana konkrētām pilsētām. Valsts aizsardzības struktūra tiks pārbaudīta simtprocentīgi. Neveidosim scenāriju pret kādu konkrētu valsti, bet gatavojam Nacionālos bruņotos spēkus aizsargāt Latviju pret jebkuru apdraudējumu,» norādīja NBS komandieris.

Lai arī uz koplietošanas ceļiem būs redzama armijas tehnika un kājnieku pārvietošanās bez tehnikas, NBS komandieris mierināja, ka kaujas munīcija ārpus poligoniem un šautuvēm netiks izmantota. Mācībās iesaistīsies Lielvārdē dislocētie ASV helikopteri, tāpat būs Latvijas un sabiedroto smagā un vieglā motorizētā tehnika, kā arī bezpilota lidaparāti. Kaujas šaušanas vietās dežūrēs ugunsdzēsēji, lai nepieļautu tāda ugunsgrēka izcelšanos, kāds šovasar notika Ādažu poligonā.

Sabiedrotos mācībās pārstāvēs Latvijā izvietotais NATO bataljons, ASV karavīri, kā arī karavīri no Lietuvas un Igaunijas. Lai arī Polija un Čehija jau pārstāvēta NATO bataljonā, abas valstis uz mācību laiku nosūtīs papildus karavīrus.

Lasi vēl

Komentāri (52)

  • -13
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 10:56:57

    Aizsargātāji, blina.
    Ne to bloku izvēlējās.
    Būtu ODKB iestājušies,
    tagad nebūtu jātrīcina ļipa.

  • -2
    asd. 20.08.2018, 11:56:09

    To tu gribētu gan,kremlinu pakaļlaiža!

  • 0
    krustevsSvimpis 21.08.2018, 10:55:06

    Izlasot naidigo virsrakstu ,viens jau meties kaujā

  • -14
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 14:18:53

    Paklusē labāk, lielgabalgaļa!

    Domāt vajag loģiski.
    Ja vienīgais, atsevišķu veselo saprātu zaudējušu letiņu bara prāt, apdraudējums ir Krievzeme, tad kas kavē ar to sakārtot attiecības.

    Tas, ka Latvija kā valsts ir "parakstījusies" būt par Krievijas ienaidnieku kādas labi zināmas aizokeāna lielvalsts ģeopolitiskajās interesēs.
    Un lai dumiķīšus uzturētu to dumjībā, šiem skalo smadzenes caur masu mēdītājiem.
    Savukārt, lai spriedzi uzturētu un nebūtu atpakaļceļa, pastiprināti diskriminē šeit dzīvojošo krievu kopienu.

    Paši uztaisījušies par ienaidniekiem, bet kad dabūs pa mizu, tad bļaus (ja vēl varēs pabļaut) - par ko tad mūs?

  • -2
    Freds 20.08.2018, 15:35:52

    Kas diskriminē Latvijā krievu kopienu? Beidz skatīties REN TV, NTV un citus Kremļa ruporus. Tu domā ka Krievija grib labas attiecības ar Latviju? Viņi grib tikai tikt tās aizokeāna lielvalsts vietā un izmantot Latviju kā lielgabala gaļu, pret Krievijas iedomātiem ienaidniekiem.

  • -2
    keda 20.08.2018, 16:38:57

    Tu tak it kā vēsturē pakavots un tā - tiešām Krievija tā mākslīgi uztaisīta par ienaidnieku??? Tiešām? Nevis tas sākās 1940. gadā, bet tikko? Vari jau domāt, ka visi ir muļķi, bet nepadari pats sevi arī par tādu ar tik dumjiem paziņojumiem.

  • -1
    snaiperis999 21.08.2018, 07:26:44

    Krievs jau gadsimtiem tik grābj svešas zemes.Ja godīgi skatās uz vēsturi,tad savs viņam nav nekas.Pat senās Krievzemes teritorija vairs nav,kura arī ir senču mītnes zeme (tagadējā Ukraina).Pārējās Krievijas teritorijas ir sagrābtas,okupētas citu tautu zemes.Maitas tādi,28 gadus bēdājas par PSRS sabrukšanu.Tā kā tādi Kurzemnieki.

  • -2
    krustevsSvimpis 20.08.2018, 15:51:25

    Izskatas kad ļipu kads cits tricina kad paradas vards NATO . Latvija pedejo simts gadu laika ir smagi cietusi no laba kaimina Krievijas , Krievija uzbrukusi aš divreiz un izkāvusi latviešu tautu , um merdējusi okupācijā pussgadsimtu . Tā kā māciba mums ir gūta smaga un sāpīga , pat vel tagad nevaram atčohnīties no labajām kaiminatiecibam . Ukraina no labas kaiminatiecibas veel 100 gadus nozelos pazaudejot miljoniem miljoniem cilvekresursu

  • -10
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 16:43:49

    Fred,
    padomā pats - ja ne tavas, bet tavu vecāku rīcības dēļ piedzimstot kādā valstī,
    tev , mainoties politiskajai situācijai, vairs automātiski nepienākas šīs valsts pilsonība, un pēc 26.gadiem tev aizliedz mācīties tavā valodā , pēc brīža aizliedz mācības tavā valodā pat privātā augstskolā, t.i. par tavu paša naudu, vai tu nejustos diskriminēts?

  • -1
    Freds 21.08.2018, 14:38:05

    Nu ja man šī valsts būtu tuva un mīļa pilsnonību es iegūtu un nebūtu problēmu, un es notiekti zinātu tās valsts valodu. Un otrais ja es mācītos skolā vai augstskolā šaubos, ka tas notiktu par manu naudu, jo es tak mācītos. Tad, kur ir diskriminācija?

  • -8
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 16:53:11

    keda,
    atkal tais pašās auzās...
    Vēlreiz - patiesās vēstures īsais kurss -1940.Latvijas Republiku okupēja un aneksēja Padomju Savienība, kuras vadītājs bija gruzīns, kuru bija dibinājuši pamatā ebreji, kuras represīvajos orgānos bija liels latviešu īpatsvars.
    Vēl vairāk, šī valsts nebūtu izdzīvojusi, ja latviešu sarksngvardi to nebūtu aizstāvējuši kritiskā brīdī.
    Latviešus izveda krievi, ukraiņi, baltkrievi, aziāti, to organizēja ebrejs, sarakstus stādīja latvieši.

    Un pasaki, kāds tam visam sakars ar 1991.gadā dibināto Krievijas Federāciju, kas atteicād no komunistu ideoloģijas un kas pirmā atzina Latvijas neatkarību un nekad nav šo atzīšanu atsaukusi?

    Skaidrs, ka šo valsti kaut kā saistīt ar 1940.gada komunistu pāridarījumiem ir augstākā mērā mākslīga konstrukcija.

  • -1
    keda 20.08.2018, 21:19:38

    Ceru, ka pats netici tam, ko te lej, bet vienkārši pienākums liek tādas muļķības klabināt.
    Saki man, kura ir tā valsts, kas tipa uzvarēja 2. pasaules karā? PSRS? Tad kāpēc Maskavā utt joprojām tiek skandēts par viņu uzvaru, kāpēc tur tik vērienigi svin uzvaras dienu un kāpēc arī balagāna Rigā tā tiek vicināti Krievijas karogi? Nav nekāda saistība starp šīm divām valstīm? Moš vēl atgādināt, kuras valsts neatkarību nosargāja strēlnieki? Tā jau nebija padomju Krievija, kura pēc tam okupēja pa labi un kreisi visus kaimiņus un kļuva par PSRS, ne?
    Tikai pilnīgs idiots vai apzināts provokators nespētu te saskatīt sakarības. Vispār pat diskusijā ielaisties nevēlos.Jūc prātā vai pūderē smadzenes citiem viens pats.

  • -1
    snaiperis999 21.08.2018, 05:53:36

    Krievija sevi kā PSRS mantinieci piemin tik tad,ja tas viņai ir izdevīgi.Ja no kauna galva jānodur,tad -mēs tie nebijām,tie bija PSRS.

  • 0
    Freds 21.08.2018, 14:42:24

    Sakars ir ļoti vienkārš, tā Krievija tagad ceļ godā to pašu gruzīnu, komunistu partija darbojas un piedalās vēlēšanās, un cītīgi piemin kaut kādas svešas valsts leģionus, kas uzvarēja otrā pasaules karā. Nu man neliekas, ka tās būtu divas dažādas valstis.

  • -6
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 17:08:28

    Swimpi, nepin iekšā te Ukrainu, kuru kā padomju republiku nodibināja boļševiki,
    un šim boļševiku veidojumam, vēsturiski Krievijas impērijas reģionam - Mazkrievijai,
    nez kāda Jeļcina untuma dēļ iedeva valstiskumu tai pašai par nelaimi.
    Krievijas Federācijas sastāvā Ukraina tagad zeltu un plauktu, kamēr pašu nacionālisti to noveduši līdz kliņķim.

    Ja kas, Latviju 1940.gadā okupēja tostarp ukraiņi, kas vienmēr tiecās pēc ietekmīgiem virsnieku amatiem Sarkanajā Armijā.
    Un par kādiem Krievijas asinsdarbiem tu mels?
    Te, vispirms, nebija nekāda Latvija, bet gan vāciskā Livonija, vēlāk Zviedrija un Polija, kuras cīnījās par ietekmi reģionā.
    Vidzemi atkarojot, ar asinsdarbiem visvairāk izcēlās Šeremetjeva vadītie, tev tik mīļie tatāri.
    Beigās Vidzemi Krievija vnk nopirka, slēdzot miera līgumu ar Zviedriju.
    Savukārt Kurzemes hercogisti, Polijas karaļa vasaļvalsti, vnk nopirka no pēdējā hercoga, Vācijai, Austrijai un Krievijai sadalot Poliju, un miermīlīgi iekļāva impērijā.

  • 0
    Ragnar 20.08.2018, 21:50:42

    Pamatskolas vēstures kurss....

  • -8
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 17:11:08

    Secinājums -
    macaties vēsturi,
    lai zinātu kādas cēloņsakarības - kas, ko un par ko,
    nevis atkārtojiet vienkāršotus un pat maldinošus mītus un stereotipus.

  • -1
    Ragnar 20.08.2018, 20:08:30

    Mācības notiek visās armijās. Pilnīgi visās. Kaut kur ir pieminēta Krievija kā potenciālais pretinieks? Nē.... zombētajiem vates galvām tāpat nepatīk viss kas notiek Latvijā...

  • -6
    Latvija pāri visām! 20.08.2018, 21:23:22

    ...kārtējais apsēstais,
    kam visur vates galvas rēgojas...

  • -1
    keda 20.08.2018, 21:26:39

    Nevienam nekas nekur nerēgojas, nevajag pārspīlējumos par kaut kādu tiesību neievērošanu, apspiešanu un kaut kādus vēl tur murgus, tad vates nerēgosies.

  • -1
    Bardaks 20.08.2018, 21:26:18

    Nesenā "vēsture" - iebrukums Gruzijā, Ukrainā... tur jau ar paši Ukraiņi droši vien Krievu armiju iesūtīja iekšā.

  • -1
    snaiperis999 21.08.2018, 05:51:08

    Tas Kurzemnieks takš ir viens bīstams elements.Šitādi kangari vecos laikam ienaidniekam pils vārtus no iekšpuses vaļā taisīja un pēc tam bučoja rokas un sauca par saimniekiem.
    Kurzemniekam visas Krievijas cūcības ir normāla štelle.Nez ko ir darījis un ar kādu politisko pārliecību ir dzīvojis padomju laikā.Viņš varētu būt ideāls poļitruks krievu armijā.

  • -4
    arcus 21.08.2018, 06:45:51

    A kas biji pats krievu (padomju armijā), ja saņem Krievijas pensiju?

  • -2
    snaiperis999 21.08.2018, 07:30:13

    Tā pensija ir "kompensācija" par padomju laiku pazemojošo dzīvi.Ja gribi atkosties vai kaut kā uzvilkt,tad necenties,čiks vien sanāks.

  • -4
    arcus 21.08.2018, 07:58:56

    Pensijas (sauc kā gribi), Krievija maksā tikai par kalpošanu lielajai padomjzemei (nemaksā taču visiem, kas tajā laikā dzīvojuši)! Kā kalpoji tu? Ņemot vērā profesiju, varbūt psihenē "ārstēji" politiskos? Kas attiecas uz atkošanos un uzvilkšanu, tad nevajag citus vērtēt pēc savas mērauklas!

  • -1
    snaiperis999 21.08.2018, 08:09:59

    Nevis "ārstēju",bet iespēju robežās ārstēju.Nejauks kasīklis tu esi,un tā jau ir novirze no normas.

  • -4
    arcus 21.08.2018, 08:40:58

    Tātad psihenē iespēju robežās ārstēji politiskos pacientus, par ko nopelnīji Krievijas pensiju! Vai es pareizi sapratu? Par kasīkli nu gan varēji paklusēt. Paskaties spogulī!

  • -1
    snaiperis999 21.08.2018, 10:42:01

    Tu,arcus,ierauj kādu soteli,lai raitāk vari pakasīties.Kas tad tu pats biji padomju laikā?Pavārīties jau te var,bet tēma gan ir par ko citu.Šī jau nav pirmā reize kad foruma dalībnieki ne pa tēmu...Man personīgi poveri.

  • -5
    arcus 21.08.2018, 11:12:35

    Katrā ziņā padomju laikā disidentus nezāļoju un armijas virsnieks arī nebiju. Tāpēc arī atšķirībā no tevis nesaņemu no lielā kaimiņa kompensāciju (kā tu to sauc) par labu kalpošanu. Tagad vismaz ir skaidrs kāpēc tev tāds naids pret visu, kas notiek Latvijā.

  • -1
    snaiperis999 21.08.2018, 14:00:39

    Tas.ka tu tā gribētu,lai tā būtu,tas ir "točna".
    arcus,ko man te vajadzētu rakstīt,lai tev tas būtu pa prātam.Daudzi foruma dalībnieki manus komentārus novērtē ar īkšķi uz augšu,bet tu ieņem tādu bubinātāja pozīciju,ka jādomā,vai tik neesi no tiem,kuriem viss negatīvais ir pa prātam.Varbūt kaut kur,rakstot skarbo patiesību,esmu tevi aizskāris,tā teikt-"kā ar āmuru naglai pa galvu"?
    Lai kādu "sviestu te tas Kurzemnieks kuļ",bet par tiem idiotiskiem likumiem viņam ir taisnība.

  • -2
    keda 21.08.2018, 09:12:31

    Jau sen bija aizdomas, ka kurzemnieks ir tīšām iesūtīts provokators un gaisa jaucējs, un katru vēlēšanu vai citu nozīmīgu notikumu tuvošanās to tikai apliecina. es pat domāju, ka tur nesēž tikai viens cilvēks.

  • -9
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 10:43:28

    Kā mani uzjautrina šādi kedas apgalvojumi.))))
    Tie ir tik pat "gudri" cik šo personu spriedelējumi par politiku vai vēsturi.

    Man tādu Saskaņu na*ig nevajadzētu pieminēt, ja kaut viena nopietna letiņpartija reāli iestātos par normālām kaimiņattiecībām un respektu pret otru lielāko valsts kopienu.
    Bet tad, redz, varētu pazaudēt nacionāli uzkurināto balsis.

    Ar dažiem tā ir - irš, irš, bet kad dabū par iršanu, tad bļauj - par ko tad man?

  • -9
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 10:49:24

    Nav nekāda saistība starp šīm divām valstīm?
    -----
    Saistība, protams, ir - tāda pat saistība kā LPSR un tagadējā LR.

    Bet tas, ko tu jauc, ir sekojošais -
    Krievija, mantojot PSRS starptautiskos pienākumus (un parādus arī )

    nepārmanto PSRS režīma noziegumus.
    Pieleca beidzot?

  • -9
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 11:06:29

    Nesenā "vēsture" - iebrukums Gruzijā, Ukrainā... tur jau ar paši Ukraiņi droši vien Krievu armiju iesūtīja iekšā.
    ---
    Iebrukums Gruzijā?
    Kad tu vienreiz iemācīsies objektīvi analizēt faktus.

    Gruzija iebruka bijušajās GPSR abhāzu un osetīnu autonomijās,
    kas, sabrūkot PSRS, bija no Gruzijas ieguvušas neatkarību.
    Tur atradās Krievijas miera uzturēšanas spēki.
    Gruzīnu armija tiem uzbruka un daļu nogalināja.
    ...Rezultātā gruzīni bēga no Krievijas armijas līdz pat Tbilisi.
    Kāpēc nerespektēt ne tikai Gruzijas neatkarību no PSRS, bet arī Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību no Gruzijas?
    ----
    Un to par krievu armiju Ukrainā pat šībrīža ukraiņu valdība de facto neapstiprina,
    kaut vai ar karastāvokļa izsludināšanu.
    Kaut ko pafantazē propagandas frontē, spēlējot uz ierastām stīgām , jo zina, ka tie, kam bardaks domāšanā, norīs visu...

  • -1
    keda 21.08.2018, 11:21:23

    No koments, Kurlaņģec. Skatos, ka krievu portālā , kur noknābāja vienu dumju jokotāju, ar saviem komentiem nemaz nelien. šite gan vēl kaut ko pūlies, bet arī velti :)
    iesaku nereaģēt uz šī indivīda apzināti sagrozīto vēstures un šīsdienas interpretācijām!
    Labāk parunāsim par futbolu ;)

  • 0
    sranskis 21.08.2018, 11:33:58

    Par futbolu! Vai taisnība, ka Āfrikas tumba-jumba cilts spēlēja futbolu ar bumba-rumba cilts gūstekņu galvām? Aizsūtām pie viņiem kurzemnieku!

  • -9
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 12:37:02

    Keda,
    cik bieži tu apmeklē VB krievu portālu?

    Un, protams, kad nav ko atbildēt pēc būtības, -
    kur sagrozīts, kas sagrozīts, tad atliek vien kompartejiskais variants: - "Ak, nelasiet!!
    Turaties pie saviem mītiem un stereotipiem!!!"

    Ir tik ērti tos papagailiski atkārtot,
    lai arī tie ir tik primitīvi un maldinoši.

  • 0
    snaiperis999 21.08.2018, 14:07:32

    Jā jā,Kurzemniek,Krievija pārmanto tikai to,kas viņai ir izdevīgi.Ja jau ietur tādu pozīciju,tad ko bļaustās par latviešu SS leģionu,ko tu piemini ik pa laikam sarkanos strēlniekus?

  • -9
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 14:45:16

    Tā arī ir jābūt un tas ir normāli.
    Latvieši ar žīdu šāvējiem arī neplātās.

  • -10
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 14:47:38

    Un ko tas SS leģions meklē 16. martā pie Brīvības pieminekļa?
    Sakautām armijām nav ar ko lielīties.

  • -1
    sranskis 21.08.2018, 16:05:41

    Un cik krievu karoja Hitlera pusē zini? Uzskatīt vai tomēr nē? Un kāpēc pēc 22.jūnija bija tik daudz Sarkanās Armijas gūstekņu un dezertieru arī zini? Viens Vlasovs vien ir ko vērts un citi, kuri karoja Hitlera pusē, un tagad Krievijā viņiem pieminekļus uzstāda! Un tagad te viens pajoliņš piesauks SS leģionu!

  • -1
    Freds 21.08.2018, 16:10:44

    Tu maz zini kāpēc vācieši latviešus iesauca tajā nolāpītajā SS leģionā? Vēsturnieks!!!

  • -9
    Latvija pāri visām! 21.08.2018, 16:31:08

    Kas tur tāds īpašs būtu jāzina?
    Zināms, ka lielāko daļu iesauca bez kādas brīvprātības,
    kad izrādījās, ka latvieši tur īpaši neraujas.
    Bet lietuvieši , malači, vispār tādu leģionu ignorēja un vācieši varēja ieskrieties.
    Un leģionā bija arī Arāja žīdu šāvēji un Baltkrievijas ģerevņu dedzinātāji.

    Kāpēc iesauca?
    Loģiski, tāpēc, ka Adiņa Lielvācijai vajadzēja lielgabalgaļu.
    Un bauri kā vienmēr - Jawohl, mein Herr!

    Kas attiecas uz krieviem vācu armijā, neviens viņus netaisa par varoņiem lai arī vairs tik ļoti nenosoda kā padomju laikos, un tie nesoļo Sarkanajā laukumā.
    Par viņiem pārsvarā runā vēsturnieki.

  • -1
    Aivars Laimonis Pirdulis 22.08.2018, 12:45:30

    "Ir saprotama bruņu mašīnu lietderība Latvijas vajadzībām, jo tās var noderēt cīņai pret Ždanokas & Suharenko piektās kolonnas vienībām, bet haubiču, tanku un helikopteru iepirkumi, ir nevajadzīgi. Tie ir veikti laupīšanas nolūkos un, protams, arī Latvijas armijas degradācijas nolūkos.
    Mums ir vajadzīgi pavisam citi ieroči,

    proti, vismodernākie pretgaisa un prettanku ieroči un jaudīgas bruņu šautenes ar urāna uzgali apgādātām patronām- lodēm, lai likvidētu krievžīdu putiniskās armijas salašņas, kuri slēpsies savos BTRos- bruņumašīnās. Ja Krimas- Ukrainas okupanti zinās, ka mums ir tādi ieroči, tad šī gļēvā rīkļurāvēju masa pat netuvosies mūsu robežai."
    (https://tautastribunals.eu/?p=45962)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: