Ventspils pakāpeniski sāk ieiet kruīza biznesa apritē. Līdz augusta beigām mūsu pilsētu apmeklēs trīs Eiropā pazīstamu operatoru kruīza kuģi, bet pasažieriem būs iespēja apskatīt Ventspili, tās apkaimi un citas Kurzemes skaistākās vietas.

Pirmais kuģis AMADEA, kas pārstāv populāro Vācijas kruīza kompāniju Phoenix Reisen, mūsu pilsētā ieradīsies jau šosestdien, 18. augustā. Kruīza kuģa līgano slīdējumu Ventā varēs vērot aptuveni pusdienlaikā, pietauvošanās laiks terminālī Noord Natie Ventspils Terminals (NNVT) tiek plānots plkst. 12, pastāstīja Komercnodaļas vadītājs Artis Šenkevics. Pēc divām dienām – pirmdien, 20. augustā – Ventspilī ienāks neliels savdabīgs kruīza kuģis SERENISSIMA, kas pārvadā 100 pasažierus un kura tūroperatora kompānija ir Noble Caledonia. Kuģa ierašanās ostā ir paredzēta plkst. 8. Visbeidzot 24. augustā ap plkst. 9 Ventspils ostā ienāks un pie NNVT termināļa pietauvosies kruīza kuģis SEABOURN OVATION ar 600 pasažieriem no Lielbritānijas. Tas ir viens no jaunākajiem kruīza kuģiem, pēc komforta līmeņa salīdzināms ar piecu zvaigžņu viesnīcu uz ūdens. Kuģis savā pirmajā kruīzā devās tikai šā gada maijā.

Runāt par regulārā kruīza biznesa aizsākumiem mūsu ostā kļuva iespējams, vispirms jau pateicoties Ventspils brīvostas pārvaldes izveidotajai infrastruktūrai – izbūvētas piestātnes, apgriešanās baseins utt., norāda Ventspils brīvostas pārvalde. Pie NNVT izmantojamajām piestātnēm var pietauvoties kuģi, kuru garums ir līdz 240 m un iegrime 14,2 m.

Savukārt kompānija NNVT arī izrādīja iniciatīvu, apzinot kruīza operatoru interesi par Baltijas jūras ostām un uzkrājot pieredzi pasažieru apkalpošanā. Ik gadu Ventspilī no Zviedrijas ar prāmjiem ierodas vai dodas uz Zviedriju līdz pat 130 000 tūristu.

Iepriekšējos gados kompānijas vadība mērķtiecīgi strādāja, lai piesaistītu Eiropā pazīstamus kruīza operatorus, aicinot viņus iekļaut savos maršrutos Ventspili, pastāstīja Šenkevics. Pirms diviem gadiem kompānija NNVT kļuva par pilntiesīgu Eiropas asociācijas Cruise Europe locekli. Pateicoties tam, radās iespēja apmainīties ar informāciju, izvietot reklāmu tematiskajos plašsaziņas līdzekļos, piedalīties izstādēs. Stividorsabiedrība stāstīja par savām priekšrocībām, infrastruktūru, pieredzi pasažieru plūsmas apkalpošanā. Līdz ar to kompānijas vadība panākusi vienošanos par to, ka Ventspilī ienāks astoņi kruīza kuģi, piebilda NNVT pārstāvis.

Iepriekšējos gados Ventspilī tāpat bija ienākuši kruīza kuģi, pietauvojoties netālu no Dienvidu mola vai pilsētas krastmalā. Stividorsabiedrībai NNVT tas ir pilnīgi jauns biznesa virziens. Kruīza laineru pasažieri iepazīs Ventspili, apskatīs stāvkrastu, dosies uz Kuldīgu, kur varēs skatīt Eiropā visplatāko ūdenskritumu un vienu no vecākajiem ķieģeļu tiltiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Pipars 14.08.2018, 11:42:44

    Tas labi.
    Bet lai vēl labaks pirmais iespaids par Ventspili,vajag pilnā sparā kraut akmeņogles un minerāļus,un papildus smaržu buķetei kārtīgi vajag pasmirdināt naftas produktus!:)))

  • -1
    Pipars 14.08.2018, 12:16:15

    Vēl viesi dodoties uz Kuldīgu varēs izbaudīt jauko ceļa posmu Ventspils- Ziru pagrieziens.

  • 0
    Pipars 17.08.2018, 21:36:17

    Tas Serenisima maziņš,bet ceņiks gan paliels.
    Letakais kruizs 3195 angļu poundi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: