Lai uzlabotu hronisko pacientu aprūpi, Veselības ministrija izstrādājusi noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā tiek nodrošināta valsts apmaksāta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība personām ar hroniskām saslimšanām.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir viena no 32 stacionārajām ārstniecības iestādēm, kurās tiks uzņemti un ārstēti pacienti ar hroniskām saslimšanām, tās ir – hroniskas sirds un asinsvadu slimības, onkoloģiskās saslimšanas, hroniskas elpošanas sistēmas slimības u.c. Kā arī pacienti, kuriem pēc akūta ārstēšanas perioda nepieciešama ārstēšana stacionārā.

Noteikumu projekts nosaka, ka hronisku pacientu aprūpi nodrošina personām ar hroniski progresējošām slimībām, hronisku slimību paasinājumu vai komplikācijām un stacionēšanās laikā šīm personām nav nepieciešama sarežģīta diagnostika, ķirurģiska iejaukšanās vai cita sarežģīta ārstniecība.

Hroniskie pacienti aprūpei stacionārā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiks uzņemti ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista norīkojumu. Kā arī gadījumos, kad persona patstāvīgi vērsusies hronisko slimību paasinājuma vai komplikāciju gadījumā. Pacientiem, sākot ar otro stacionēšanās dienu, būs jāveic līdzmaksājums 7,11 eiro apmērā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis: «Jaunais valsts apmaksātais veselības aprūpes pakalpojums dod lielisku iespēju pacientiem slimību saasināšanās gadījumā vērsties Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ar mērķi novērot un stabilizēt veselības stāvokli. Kopumā Latvijā 2018. gadā šai programmai ir paredzēti 2,7 milj. eiro, bet turpmāk ik gadu – 5,4 milj. eiro. Mēs plānojam nodrošināt šo pakalpojumu gan Ventspilī, gan Talsos».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: