14. jūlijā plkst. 12 Ugāles pagastā pie vidusskolas sāksies amatierteātru festivāls "Spēlējam teātri". Pasākumā piedalīsies kolektīvi no Ventspils novada Ances, Ziru, Tārgales, Vārves, Ugāles, Puzes un Užavas pagastiem, kā arī viesi no Durbes, Pastendes un Tiņģeres, visu dienu rādot brīvdabas izrādes.

Festivālā varēs noskatīties dažāda žanra izrādes, savu vērtējumu ieteikumu formā izteiks eksperti Aldis Pommers un Gints Skribāns, notiks skatītāju balsojums par labāko izrādi un priekšnesumiem, dekorācijām un lomu atveidotājiem. Izrāžu starplaikos uzstāsies gan dziedātāji, gan dejotāji, piemēram, folkloras kopas Sītava, Urdava un Pill tīn, Ugāles līnijdeju grupa Margrietiņas. Vakarā būs bezmaksas zaļumballe, spēles grupa Indra&Normunds.

Pasākuma idejas autore ir Ugāles tautas nama kultūras menedžere Iveta Pete, Ugāles un Puzes amatierteātru vadītāja. Viņu iedvesmojusi regulārā piedalīšanās Skrundā notiekošajā amatierteātru festivālā. «Tas ir interesants pasākums, tomēr es secināju, ka Kurzemē reti notiek tādi saieti, kuros var vērot amatierteātru aktieru spēli, tādēļ vēlējos sarīkot festivālu Ugālē. Atsaucība ir diezgan liela, tāpēc brīvdabas izrādes varēsim skatīt visas dienas garumā. Aicinu ikvienu pievienoties skatītāju pulkam,» rosina Iveta Pete.

Pasākumu Spēlējam teātri ar 600 eiro finansējumu atbalsta Ventspils novada pašvaldība, jo Iveta Pete iesniedza pieteikumu pašvaldības kultūras projektu konkursā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: