Rēzeknes Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā Zeimuļs 9. jūlijā tiks atklāta Ventspils tūrisma informācijas centra apkopotā 2017. gada fotoattēlu konkursa laureātu darbu izstāde.

Ceļojošā izstāde Ventspils – ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta jau bijusi apskatāma mūsu pilsētas bibliotēkās, kafejnīcā Ostas 23, Talsu tautas namā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un tagad arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā Zeimuļs, kas noteikti ir viena no savdabīgākajām būvēm Latvijā. Tā izveidota ar mērķi radīt inovatīvu un radošu vidi Rēzeknes bērniem un jauniešiem. Centrs ir unikāls ierosmes avots visai pilsētai. Interešu izglītības nodaļā pagājušā mācību gadā darbojās 82 interešu izglītības programmas, kurās piedalījās bērni un jaunieši no 4 līdz 25 gadu vecumam.

Jau 14. gadu ventspilniekiem, kuru aizraušanās ir fotografēšana, sniegta iespēja paust savu īpašo redzējumu un attēlot pilsētas dzīvi, piedaloties fotokonkursā, kura mērķis ir izveidot māksliniecisku Ventspils fotoattēlu izlasi tūrisma izdevumu sagatavošanai, kas ceļotājus rosinātu iepazīt pilsētu tuvāk un radītu vēlmi doties uz Ventspili, bet vietējiem iedzīvotājiem sniegtu iespēju vērot savu pilsētu no dažādiem vēl neredzētiem rakursiem.

Šogad no konkursā iesniegtajiem 355 fotoattēlu darbiem izvēlēti 17 autoru 40 labākie darbi, kuros apskatāms ventspilnieku ikdienas un īpašo mirkļu redzējums pilsētā - mijoties gadalaiku burvībai, apstādināts mirklis, kas skatītājam ļauj iejusties brīdī, ko sniedzis uzņemtais moments.

Fotoizstāde Rēzeknes Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā Zeimuļs būs apskatāma no 9. jūlija līdz 9. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: