"Ventbunkers" kravas izgarojumu emisiju savākšanas un attīrīšanas iekārta testa režīmā nodrošina tiesību normām atbilstošu gaisa kvalitāti, informēja Valsts vides dienestā (VVD).

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča skaidroja, ka saskaņā ar šī gada 6. maija grozījumiem likumā "Par piesārņojumu" un Ventspils pilsētas domes saistošajiem brīvostas noteikumiem, tās teritorijā strādājošajiem termināļiem no 1. jūnija jāizmanto kravas izgarojumu savākšanas un kontroles sistēma, ko "Ventbunkers" pašlaik dara testa režīmā.

Atbilstoši VVD rīcībā esošajai informācijai, no 1. jūnija līdz šodienai, "Ventbunkers" krāvis mazutu vienā tankkuģī. Šo darbu laikā ar Ventspils pašvaldības atļauju tika darbināta kravas izgarojumu emisiju savākšanas un attīrīšanas iekārta testa režīmā, un, pamatojoties uz izsniegto testēšanas pārskatu, secināts, ka iekārta nodrošina tiesību normām atbilstošu gaisa kvalitāti.

Ventspils ostas pārvalde un VVD ir vienojušies par kārtību, kādā tiek īstenota emisiju kontroles monitoringa sistēmas darbība. Sadarbības kārtība ir noteikta uz diviem mēnešiem. Savukārt pēc noteiktā termiņa beigām kopīgas tikšanās laikā tiks pārrunāts, vai esošā kārtība darbojas efektīvi, un kādi papildinājumi vai izmaiņas būtu nepieciešamas, lai sasniegtu labas gaisa kvalitātes nodrošināšanu ikvienam Ventspils pašvaldības iedzīvotājam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: