Neskatoties uz milzīgo pārsvaru bumbas kontrolē un vairākiem labiem momentiem, “Ventspils” futbolisti viesos nespēja atslēgt “Riga FC” un piedzīvoja zaudējumu 0:1, zaudējot jau otro maču pēc kārtas.

"Ventspilij" arī šajā mačā palīdzēt nevarēja centra aizsargs Ņikita Koļesovs, kurš bija iedzīvojies divu spēļu disvalifikācijā, līdz ar to aizsardzības centrā atkal bija jādarbojas Steniu, toties ierindā atkal bija Ritvars Rugins. 

Mača pirmajās minūtēs lieliska situācija vārtu gūšanai bija Virslīgas bombardierim Adelekem Akinjemi, kurš apskrēja no vārtiem tālu izgājušo Robertu Ozolu. Tomēr no samērā asā leņķa nigērietim bumbu tukšajos vārtos raidīt neizdevās. Spēles 25 minūtē Adeleke un Tosins Aijeguns divatā ielauzās pretinieku soda laukumā, taču Tosina sitienu spēja bloķēt aizsargs. Pēc nospēlētas pusstundas Eduards Tidenbergs no 25 metriem izpildīja tiešo brīvsitienu. Tīdenbergs ar lielgabala šāvienu satricināja vārtu pārliktni, pēc tam bumbai nolēkājot vārtu priekšā. Tomēr veiksme bija "Riga" sabiedrotā, saglabājot bezvārtu neizšķirtu uz rezultāta tablo. Līdz puslaika noslēdzošajām minūtēm Tīdenbergs vēl divas reizes ļoti bīstami uzsita pa vārtiem, tomēr vienā gadījumā bumba skāra vārtu stabu, bet otrā precīzi nospēlēja vārtsargs Ozols. Par spīti milzīgam pārsvaram bumbas kontrolē "Ventspils" nespēja atvērt savu vārtu rēķinu. 

Arī otrā puslaika ievadā "Ventspils" turpināja kontrolēt bumbu un "Riga" spēlētāji vairākkārt saņēma dzeltenos plāksterus. Pēc puslaikā nospēlētām 15 minūtēm Mihails Koņevs laukumā sūtīja Elvi Stugli, kurš uzbrukumā pievienojās otram "Riga" tornim Darko Lemajičam. Tādējādi rīdzinieki cerēja izveidot vārtu gūšanas situāciju otrajā stāvā. Koņeva lēmums par visiem 100% attaisnojās. Tiekot pie viena no retajiem stūra sitieniem, bumba nokrita soda laukumā starp abiem "Roga" torņiem un Stuglis ar kāju sita bumbu kreisajā vārtu stūrī, atklājot mača rezultātu 1:0. Pēc nonākšanas iedzinējos "Ventspils" izdarīja virkni ar spēlētāju maiņām un metās atspēlēties. Tomēr "Riga" dzelžaini cīnījās aizsardzībā, atsitot dzeltenzilo uzbrukuma draudus.

Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām beidzot sitiena pozīcijā nonāca "Ventspils", Adelekem ar galvu mēģinot ievirzīt bumbu vārtos, tomēr pareizu pozīciju bija ieņēmis Ozols, divas reizes bīstami pa vārtiem sita Oliksijs Antonovs, pa vārtiem uzsita arī centra aizsargs Nauris Bulvītis, bet bumba vārtos negāja. "Ventspils" izmisīgie centieni atspēlēties neko īpaši mainīt nespēja un "Riga" ar principā tikai vienu patiesi bīstamu sitienu svinēja uzvaru ar 1:0.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 22.06.2018, 11:01:09

    Panākumi visos turnīros (Virslīga, Eiropas līga, Latvijas Kauss) būs atkarīgi no tā, vai izdosies piesaistīt kvalitatīvu papildinājumu.

    Steniu pagaidām nepārliecina. Antonovs pārbaudes spēlēs izskatījās krietni labāks, nekā šobrīd čempionātā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: