Par videi draudzīgākajiem uzņēmumiem Ventspilī 2017. gadā atzīti pašvaldības SIA "Ūdeka" un pašvaldības SIA "Ventspils reiss", informēja Ventspils domē.

Ikgadējā Ventspils pilsētas domes gada atzinība vides jomā Zilā karoga pacelšanas svētkos tika pasniegta ceturto gadu pēc kārtas. SIA "Ūdeka" atzinību un balvu saņēma kā videi draudzīgākais B kategorijas uzņēmums, bet SIA "Ventspils reiss" - kā videi draudzīgākais C kategorijas uzņēmums.

Veicināšanas balvas saņēma pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" par izaugsmi sabiedrības izglītošanas un informēšanas jomā, SIA "Ventamonjaks serviss" par mērķtiecīgi realizētajiem pasākumiem savas darbības ietekmes uz vidi samazināšanā, pašvaldības SIA "Ventspils siltums" par mērķtiecīgi realizētajiem pasākumiem savas darbības ietekmes uz vidi samazināšanā un SIA "Ventamonjaks" - par mērķtiecīgi realizētajiem pasākumiem savas darbības ietekmes uz vidi samazināšanā.

Pateicība tika izteikta arī SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" par piedalīšanos konkursā.

Balva iedibināta ar mērķi veicināt vides kvalitātes uzlabošanu, videi draudzīgu uzņēmējdarbību un videi draudzīgas uzņēmējdarbības tēla veidošanu. Uzņēmumu pieteikumus vērtēja īpaši šim konkursam izveidota žūrijas komisija, kurā darbojās augstskolu pārstāvji, Ventspils brīvostas un Ventspils pilsētas domes pārstāvji, Ventspils Ekoskolu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Žūrijas komisiju vadīja biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" vadītāja Dace Helmane.

Balva "Videi draudzīgākais uzņēmums" tiek piešķirta komersantam, kurš pēc žūrijas vērtējuma saņēmis lielāko punktu skaitu. Konkursam šogad pieteicās septiņi piesārņojošās darbības veicēji, kuriem ir izsniegtas Valsts vides dienesta atļaujas B vai C kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai. Pagājušajā gadā Ventspils pilsētas domes gada atzinību vides jomā saņēma SIA "Ventamonjaks serviss" un SIA "Ventspils reiss".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: