Ventspils jaunajam talantam Robertam Pētersonam šodien aprit 16 gadi, taču viņa jaunība nav šķērslis iekļūšanai Muzikālās bankas finālā. Par viņu balso ne tikai fani Ventspilī, bet arī citviet Latvijā.

Uzlecošās zvaigznes atbalstītāji to aktīvi arī dara. Zināms, ka Robertam fanu pulciņi ir gan Rīgas Juglas vidusskolā, gan Rīgas Teikas vidusskolā. Juglas vidusskolas 6. klases skolniece Šarlote Lēnmane pastāstīja, ka par Roberta dziesmu katru dienu balso meitenes no vairākām klasēm. «Mums ļoti patīk viņa balss, patīk, kā viņš izskatās uz skatuves – viņš ir tīri feins jaunietis. Arī dziesma mums ļoti patīk – tāda latviska,» fanošanas iemeslus atklāj Šarlote. Skolas meitenes ir pārliecinātas, ka Roberts ar savu dziesmu Muzikālajā bankā tiks vismaz pieciniekā.

 

Tomēr arī ventspilnieki nestāv malā. Lai gan nav dzirdēts par lielāku atbalsta grupu aktivitātēm, tomēr individuālu atbalstītāju netrūkst. 17 gadus vecā 1.ģimnāzijas skolniece Laura Lauze stāsta, ka gan viņa, gan citas meitenes par Roberta dziesmu nobalso katru dienu. Pie viena Laura portālā draugiem.lv visiem izsūtījusi vēstulīti, ar aicinājumu atbalstīt Robertu. Meitene atklāj, ka viņa ar Robertu dzied vienā studijā, taču atbalsts nav tikai draugu būšana – dziesma Cīrulis viņu patiešām aizrauj. Tai ir skaisti gan vārdi, gan mūzika.

 

Roberts Muzikālās bankas finālā par uzvaru cīnīsies ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Prāta VētraLabvēlīgais Tips, Lauris Reiniks, Ivo Fomins, Jānis Stībelis, Kaža, Liene Šomase, Aiša un citiem.

 

Roberts atzīst, ka liels pārsteigums par iekļūšanu finālā viņam nebija, jo dziesma mēneša topos grozījās visu gadu. Taču prieku tas noteikti nemazina. Viņš ir gandarīts, ka jau pirmajā gadā, kopš viņa dziesmas tiek atskaņotas radio, ir izdevies iekļūt gada vērtīgāko dziesmu finālā. Par to viņš ir ļoti pateicīgs visiem atbalstītājiem. Tagad notiek aktīva gatavošanās lielajam pasākumam, ir jādomā par tērpu un citām lietām. Roberts atklāj, ka fināla šovā dziesma tiks izpildīta kopā ar orķestri Sinfonietta, tādēļ skanējums būs citādāks. 18. janvārī ar orķestri Rīgā plānots kopmēģinājums.

Savu Muzikālās bankas favorītu var noteikt arī ventspilnieki, kuri par sev tīkamajām dziesmām var nobalsot Ventspils portālā. Pagaidām par ventspilnieku simpātijām spēkojas divas dziesmas – Cīrulis un Labvēlīgā tipa dziesma Čiekurs egles dēls.

 

Ikgadējais pasākums Muzikālā banka Ventspili pieskandinās jau nākamsestdien, 22. janvārī. Finālistu vidū ir arī Roberta dziesma Cīrulis. Lai gada vērtīgāko dziesmu topā tā iegūtu pēc iespējas augstāku vietu, vēl šodien un rīt ir iespēja balsot www.muzikalabanka.lv

 

FOTO: Robertam par panākumiem galvenokārt jāpateicas meitenēm. Turklāt šobrīd viņš ir no attiecībām brīvs jaunietis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: