Ventspils pilsētas pašvaldība šogad, tāpat kā pērn, bērnu un jauniešu nodarbināšanai vasarā piešķīrusi finansējumu 116 684 eiro apmērā.

Pērn ar šādu pašvaldības finansējumu bija iespēja nodrošināt ar darbu 392 Ventspilī deklarētus bērnus un jauniešus vecumā no 13 līdz 20 gadiem.

Ventspils pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu skolēnu darbam vasaras brīvlaikā trīs dažādās programmās. Viena pašvaldības organizētā nodarbinātības programma paredzēta 13 un 14 gadus veciem skolēniem no sociāli mazaizsargātām ģimenēm. Pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu darba devējam skolēna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētā programma skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiks piedāvāta visiem Ventspilī deklarētajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Pašvaldība piedalās šajā programmā ar 50% līdzfinansējumu no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, tas ir, 215 eiro apmērā.

Savukārt pašvaldības organizēto nodarbinātības programmu skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem finansēs no pašvaldības budžeta un darba devēja finanšu līdzekļiem. Ventspils pašvaldība skolēnu darba algas izmaksai darba devējiem piešķirs līdzfinansējumu 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, proti, 430 eiro mēnesī.

Jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem dalībai gan NVA, gan pašvaldības nodarbinātības programmās varēs pieteikties NVA mājas lapā, sākot ar 9. maiju. Savukārt par iesniegumu pieņemšanu Ventspils Sociālajā dienestā dalībai Ventspils pašvaldības programmā 13 un 14 gadus vecajiem skolēniem informācija tiks sniegta atsevišķi plašsaziņas līdzekļos, Ventspils pašvaldības mājaslapā un pilsētas skolās.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    snaiperis999 16.04.2018, 13:58:34

    Valstī,kur cilvēkiem (arī bērnu vecākiem) neatmet cilvēka cieņas pazemojošus grašus,tur bērni brīvlaikā atpūšas,nevis strādā par neadekvātu atalgojumu,lai gan jāsaņem būtu vismaz trīs reizes vairāk.
    Bērni vēl nenobrieduši un neapzinās realitāti,ir viegli ietekmējami un viegli apčakarējami.

  • 0
    Nah Nahs. 16.04.2018, 14:30:59

    Nepiekritīšu Tev,snaiper!
    Bērniem jāmācās strādāt jo agrāk,jo labāk!
    Un slikti tas,ka darba vietu arvien mazāk paliek.

  • 0
    reku 16.04.2018, 17:11:46

    Atceros,ka jau pēc 5.klases beigšanas vajadzēja 2 nedēļas nostrādāt,kolhozā,arī pilsētas bērniem.Bij jākaplē bietes,kāposti,varēja nopelnīt priekš divriteņa,pēc tam priekš mopēda.
    Lielākos jau mēģināja vecāki iekārtot savās darba vietās,kur,saprotams,gurķoties nevarēja,bet maksāja arī vairāk.

  • 0
    Anita 17.04.2018, 06:58:06

    Viss ir pareizi, bērnus jāradina pie darba,lai māk vismaz kaut ko darīt, bet dzīves realitāte ir tāda,ka bērni ir tik aizsargāti no likumu puses,ka nedod Dievs, kaut ko liks darīt. Kādreiz skolas laikā bija jātīra savas klases, ziemā nesām malku, jo manā skolā bija malkas apkure, elementāras lietas iemācīja darbmācības stundās , paldies par to visiem , gan vecākiem ,gan skolotājiem , jo šodien varu darīt visus darbus ,kas man ikdienā ir nepieciešami, lai uzturētu kārtībā dzīves vietu, dārzu un tuvāko apkārtni, nav jāmeklē remontbrigāde elementāru darbu veikšanai. Tas viss nebūtu iespējams, ja bērnībā nestrādātu skolas brīvlaikā, kur nopelnīju sev naudu gan skolas lietām ,gan kabatas naudu. Turīgo vecāku bērni ,protams, šodien nestrādās, jo naudas pietiek ,lai vasaras brīvlaiku izmantotu atpūtai un izklaidēm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: