Slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" aizvadīts sezonas noslēguma pasākums "Marta trakums Lemberga hūtē”, kurš pulcēja pašus atraktīvākos dalībniekus.

Pēc piecu gadu pārtraukuma ziema atkal ir lutinājusi ar garu sezonu, un slēpošanas kalns ir bijis atvērts līdz pat marta vidum un tas tika nosvinēts ar tradīciju braukt tērpos un pašveidotos braucamrīkos no slēpošanas kalna, mēģinot pievarēt ūdens vannu. Ūdens vannu gan pievarēja tikai viens dalībnieks. Tai pāršļūca pāri Gustavs Edvards Ķēniņš, kurš saņēma balvu nominācijā “Pasākuma pārsteigums, bet kopumā to mēģināja 15 braucēji tērpos un piecas komandas ar braucamrīkiem.

Liels pārsteigums bija arī nominācijas “Jaunākais drosminieks” uzvarētāja, 5 gadus vecā Emīlija Lapsiņa, kura nesabijās un devās ūdens peļķē, tērpusies princeses kleitā. Nominācijā “Kailākais braucējs” triumfēja dalībnieks, kurš bija tērpies kā ciemiņš no Havaju salām. Lielāko šļakatu uztaisīja Kēte Zvirgzdiņa, bet ar glanci uz sērfa dēļiem vannā ieslīdēja komanda Oranžie sērferi, kuri tika nominēti kā slapjākā ģimene.

Nomināciju “Lemberga hūtes simpātija” ieguva komanda “Kroņu ielas rezidence”, kas sastāvā bija Ieva un Edijs Latereri. Viņi bija pacentušies, lai izveidotu kuģi un to noformējuši ar Piedzīvojumu parka logotipiem. Par šo skaistumu un nobraucienu viņi saņēma balvā "Lemberga hūtes" pacēlāja karti 2018./2019. gada sezonai un dāvanu karti veikalā "Sportland".

Nosaukumu “Jestrākais dalībnieks” ar saviem nobraucieniem izpelnījās “Vella meitenes” – Ilze Ozola un Alise Ose. Nepamanīta nepalika arī Kristīne Fogele ar meitām Naomiu un Oreannu, kuras uzvarēja nominācijā “Krāsainākais dalībnieks”. Lielāko adrenalīna devu sarūpēja komanda no Piedzīvojumu parka, kas lejā pa kalnu devās ar lielu braucamrīku un iespaidīgā ātrumā un tika pasludināta par Spilgtāko kolektīvu”.

Galveno balvu nominācijā “Iespaidīgākais braucamrīks” saņēma Raitis Krūmiņš ar ģimeni, kuri bija izveidojuši īpaši pavasarīgu kuģi ar nosaukumu ”Dziesmu svētki Ventspilī”. Balvā viņi saņēma braucienu ar "Stena Line" prāmi uz Nīnashamnu Zviedrijā 5 personām un auto. Spilgtu un ātru noslēdzošo nobraucienu veica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ar sniega velosipēdu. Pēc piezemēšanās ūdens vannā ar to Lemberga kungs veica tradicionālo peldi ar visām drēbēm.

Ierasti notika arī skrējiens kalnā zeķēs. Līdz augstākajai balvai pirmais tika Jānis Lapsiņš, otrā veiklākā bija Dinija Pāvelsone un nākamā pēc viņas Kristīne Fogele, balvās saņemot sildošus dzērienus.

Slēpošanas kalns šogad ar nelielu pārtraukumu apmeklētājiem bija pieejams no 16. janvāra. Kopumā slēpošanas kalns šosezon būs nostrādājis 44 dienas, apkalpojot apmēram 9000 maksas apmeklētājus un kopumā parkā uzņemot vairāk kā 25000 cilvēkus. No pirmdienas slēpošanas kalna pēdējo šī gada sniega segu būs iespējams izmantot ragaviņu braucējiem.

Šajā sezonā labvēlīgie laika apstākļi ir ļāvuši atvērt pilnu slēpošanas kalna "Lemberga hūtes" piedāvājumu – centrālo slēpošanas trasi, snovparku, kameršļūkšanu, bezmaksas ragaviņu galnu un distanču slēpošanas apli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: