Pagājušā gada nogalē veiktās sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujā iedzīvotāji vairākkārt izteikuši vēlmi izgaismot savas dzīvojamās ēkas piegulošās teritorijas.

Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde atgādina, ka daudzdzīvokļu māju apsaimniekotāji var pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu apgaismojuma ierīkošanai 75% apmērā no attiecināmajām būvdarbu izmaksām.

Labiekārtošanas darbus, ierīkojot apgaismojumu, Ventspils pilsētas pašvaldība veic daudzdzīvokļu ēku iekšpagalmu koplietošanas teritorijās, uz zemesgabaliem, kas pieder pašvaldībai. Savukārt, lai izgaismotu teritoriju, kas atrodas privatizētas ēkas piegulošajā teritorijā, iedzīvotāji aicināti vērsties pie dzīvojamās ēkas apsaimniekotāja. Mājas iedzīvotājiem kopā ar apsaimniekotāju sapulces laikā kopīgi jālemj, kā tiks veikta ēkas piegulošās teritorijas apgaismojuma izbūve un kādas būs labiekārtojuma projekta izmaksas.

Ēku apsaimniekotāji var pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu apgaismojuma ierīkošanai 75% apmērā no attiecināmajām būvdarbu izmaksām. Finansējums paredzēts jauna apgaismojuma izbūvei vai jau esošo gaismekļu nomaiņai pret efektīvāku apgaismojuma armatūru, kas turpmāk teritorijā nodrošinātu spilgtāku izgaismojumu.

Pērn Ventspils pašvaldība piedalījās plašas infrastruktūras attīstības programmas īstenošanā, līdzfinansējot daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu remonta un labiekārtošanas darbus sadarbībā ar namu pārvaldniekiem un dzīvokļu īpašniekiem. Pašvaldības līdzfinansējums šajos projektos sasniedza 99,8 tūkstošus eiro, īstenojot pavisam astoņus projektus.

Atgādinām, ka Ventspils pilsētas dome jau 2012. gada 8. jūnijā apstiprināja saistošos noteikumus Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai, un līdz šim, atbilstoši noteikumiem, veiksmīgi realizēti vai izstrādes procesā ir jau daudzi projekti. Ventspils pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde aicina iepazīties ar līdzfinansējuma saņemšanas kārtību, piemēru ņemot no jau realizētajiem projektiem, un aktīvi izmantot pašvaldības atbalstu arī savu namu pagalmu labiekārtošanai.
Sākoties šī gada jaunajai būvniecības sezonai, aicinām daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus un māju pārvaldniekus plānot savas mājas pagalmu labiekārtošanu, saņemot pašvaldības finansiālu atbalstu līdz pat 80%.

Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:

  • ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 80% apmērā no izmaksām;

  • brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 50%;

  • apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 75%;

  • cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu ierīkošana, pārbūve vai atjaunošana) – 75%;

  • būvprojekta izstrāde – 50%;

  • brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80%;

  • būvuzraudzības veikšana – 50%;

  • autoruzraudzības veikšana – 50% (ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām).

Esiet aktīvi – labiekārtosim jūsu pagalmus kopā!

Informāciju par iespējām pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ikviens interesents var saņemt pašvaldības iestādē Komunālā pārvalde, Užavas ielā 8, tālrunis 63624269, e-pasts: kom.parvalde@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: