Ventspils pilsētas dome kopā ar sadarbības partneriem – Ventspils biznesa atbalsta un finanšu institūcijām – izsludinājusi pieteikšanos uz Ventspils pilsētas konkursu “Uzņēmumu gada balva 2018”.

“Uzņēmumu gada balva” ir jauna ikgadēja tradīcija, lai godinātu Ventspils pilsētas uzņēmumus, kuri iepriekšējā gada laikā devuši būtisku ieguldījumu Ventspils pilsētas ekonomikas un sabiedrības attīstībā un aktīvi iesaistījušies dažādās norisēs Ventspils pilsētā. Konkursa mērķis ir veicināt komersantu saimniecisko aktivitāti un sabiedrības iesaisti pilsētas uzņēmējdarbības procesos.

Piecās no sešām nominācijām pretendentus drīkst pieteikt jebkura fiziska persona vai personu grupa, tostarp uzņēmuma darbinieki vai juridiska persona vai tās struktūrvienība.

Sabiedrība aicināta pieteikt pretendentus šādās nominācijās:

  1. Gada darba devējs – tiks novērtēts uzņēmuma ieguldījums jaunu darba vietu izveidē, darbinieku apmācībā un profesionālajā izaugsmē, drošas darba vides un motivējošas darba samaksas nodrošināšanā;

  2. Gada atbalstītājs – tiks novērtēts uzņēmuma atbalsts un iesaiste kultūras, sporta un pilsētas pasākumos, ziedojumi dažādām organizācijām, līdzekļu investēšana projektos, kas sekmē sabiedrības labklājību, Ventspils pilsētai nozīmīgu kultūrvēsturisku objektu atjaunošanu;

  3. Gada jaunais uzņēmums – tiks novērtēti pretendenti, kas darbību uzsākuši ne vairāk kā 3 gadus pirms konkursa izsludināšanas un guvuši panākumus, radot savu produktu, produkts vai pakalpojums ir jaunums Ventspils pilsētā vai tas ir īpaši nozīmīgs ventspilniekiem;

  4. Gada mazais uzņēmējs – mikrouzņēmumi, individuālie komersanti, amatnieki, mājražotāji un/vai ģimenes uzņēmumi, kas piedāvā augstas kvalitātes produktus un pakalpojumus, rūpējas par ražošanas tradīciju uzturēšanu un nodošanu no paaudzes paaudzē;

  5. Izcilība IKT jomā – uzņēmums, kura darbības rezultātā tiek veicināta Ventspils IKT nozares attīstības stratēģijā noteikto mērķu sasniegšana.

Pieteiktos pretendentus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no Ventspils pilsētas domes, Ventspils brīvostas pārvaldes, Ventspils Biznesa atbalsta centra, Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, “Swedbank”, “Citadele banka”, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ventspils biznesa inkubatora un Ventspils Augstskolas.

Savukārt nominācijā “Gada izaugsme” tiks noteikti uzņēmumi, kas spējuši iepriekšējā gadā kāpināt apgrozījumu un iemaksāto nodokļu apjomu, kā arī palielināt darbinieku skaitu. Uzvarētājs šajā nominācijā tiks noteikts pēc Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļas, Uzņēmumu reģistra un Valsts ieņēmumu dienesta apkopotās informācijas.

Konkursa “Uzņēmumu gada balva 2018” noslēgums un dalībnieku apbalvošana plānota 2018. gada jūnijā vienlaikus ar lielāko nodokļu maksātāju Ventspils pilsētā 2017. gadā godināšanas ceremoniju.

Aizpildīta pretendentu pieteikuma anketa atbilstoši katrai no piecām nominācijām ar pamatojumu, kādēļ tieši jūsu nominētais uzņēmums būtu pelnījis saņemt “Uzņēmumu gada balvu 2018”, iesniedzama e-pastā ekonomika@ventspils.lv līdz šī gada 26. aprīlim. Viens uzņēmums var tikt izvirzīts vairākās nominācijās.

Konkursa Uzņēmumu gada balva 2018 nolikums.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    prof.Preobraženskis. 15.03.2018, 18:15:55

    "Sanremo"
    VZKK

  • -2
    ozols 15.03.2018, 22:30:18

    Ventspils Brīvostas pārvalde.

  • -1
    karlito 16.03.2018, 10:14:02

    Malacis,prof. cepums tev!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: