Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina iedzīvotājus nesteigties gada ienākumu deklarācijas iesniegt jau marta pirmajā dienā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

"Mēs saprotam, ka ikviens vēlas iesniegt deklarāciju 1. martā, lai arī pirmais saņemtu šo nodokļu atmaksu, bet, manuprāt, pagājušā gada rezultāti parādīja, ka nebūs tā, ka kāds no nodokļu maksātājiem šo atmaksu nesaņemtu, līdz ar to ir aicinājums nesteigties un tieši 1. martā no rīta šo deklarāciju nesniegt," teica Cīrule.

Vienlaikus viņa prognozēja, ka šogad neatkārtosies pagājušā gada situācija, kad, ņemot vērā milzīgo vienlaicīgo pieslēgumu skaitu, sistēma tika pārslogota.

Tāpat Cīrule norādīja, ka VID ir ļoti ieinteresēts, lai automātiski varētu piekļūt datiem gan par iedzīvotāju izdevumiem veselībai, gan interešu izglītībai. "Mēs laikam, esam viena no iestādēm, kas ir visvairāk ieinteresēta, lai e-medicīna attīstītos pēc iespējas ātrāk, lai mēs varētu visus datus saņemt "online", lai mums nebūtu jāpieņem čeki papīra formā, jāpārbauda, jāskatās, vai tie atbilst patiesībai," viņa sacīja.

1. martā sākas gada ienākumu deklarāciju iesniegšana gan tiem nodokļu maksātājiem, kam tas jādara obligāti, gan tiem, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Nif nifs 23.02.2018, 10:35:46

    Būtu jau labi, ja vien tās sistēmas un jo vairāk datu ievadītāji būs nekļūdīgi. Jo tad tu tur vairs pierādīt neko nevarēsi, ja būs kaut kas nepareizi.

  • 0
    Dzērvene 23.02.2018, 12:03:09

    Nu tāda nu ir tā tauta nabadziga,izmanto jebkuru iespēju atpelnīt atpakaļ jebkuru kapeiku.
    Tā kā Cīrule var aicināt var neaicināt,1.datumā var gatavoties ka jūsu sistema EDS nobruks,kā pagājušogad.Tā kā gatavojieties labak,lai jums sistēma strada perfekti.

  • 0
    Zanis zubis 24.02.2018, 14:36:51

    Pagājušajā gadā iesniedzu 2.martā,bet naudu pārskaitīja tikai maija beigās. Nezinu pēc kādiem kritērijiem viņi vērtē kuram maksāt ātrāk,kuram vēlāk....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: