Ventspils Jaunrades namā aizvadīts trešais Pāvela Pikas piemiņas turnīrs šahā bērniem un jauniešiem, kurā piedalījās vairāk nekā 50 dalībnieku.

Sacensības notika iesācēju, 4. sporta klašu un 3. sporta klašu grupā. Iesācēju grupā ar sešiem punktiem no septiņiem uzvaru izcīnīja kuldīdznieks Justs Skuruls, bet trešo vietu ar 4,5 punktiem dalīja jelgavnieks Ilgvars Lickrastiņš un ventspilnieks Jegors Kirpičovs. Papildrādītāji trešajā vietā tomēr ierindoja Jelgavas pārstāvi, Kirpičovam liekot samierināties ar ceturto. Jāpiebilst, ka pirmo četru vietu īpašnieki arī ieguva ceturto sporta klasi. Visai veiksmīgs turnīrs arī ventspilniekam Mihailam Proščenko – septītā vieta un pietrūka tikai mazliet veiksmes, lai izpildītu ceturto sporta klasi. Ne tik viegli gāja mūsu meitenēm Elzai Millai Štrumfai un Darjai Ivanovskai.

Ceturto sporta klašu grupā savu pārākumu parādīja kuldīdznieki, ieņemot visas trīs augstākās vietas. Labākais no ventspilniekiem šajā grupā bija Samuels Stefans Siders, kurš, par 1,5 punktiem atpaliekot no uzvarētājiem, dalīja 6.-10.vietu. Taisijai Kučuhidzei un Vsevolodam Kosarevam zaudējums pēdējā kārtā sabojāja vietu turnīra kopvērtējumā. Abi ar trim iegūtajiem punktiem dalīja 12.-17.vietu.

Trešo sporta klašu grupā pirmajā vietā ar sešiem punktiem ierindojās liepājnieks Timurs Azarovs, par puspunktu atpalika kuldīdznieks Krists Vilnītis. Liepājniece Elīna Bagātā ar tādu pašu punktu skaitu, bet sliktākiem papildrādītājiem, ieguva trešo vietu. Ventspilniekiem Marikai Kučuhidzei, Jonatānam Sideram un Elandam Kleinam šajā grupā pieticīgāki rezultāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: