Ventspils poliklīnikas Fizikālās terapijas kabinetam iegādāta krioterapijas iekārta. Ar to plānots uzlabot poliklīnikā notiekošo fizioterapijas nodarbību efektivitāti.

Krioterapija ir zemas temperatūras izmantošana ārstniecībā. Aukstums mazina sāpes, tūsku, iekaisumu un asiņošanu. Krioterapijas iekārta darbojas ar aukstā gaisa plūsmu, to atdzesējot līdz pat mīnus 32 grādiem pēc Celsija. Ar iekārtu paredzēts padarīt efektīvākas fizioterapijas nodarbības.

Krioterapijas iekārtai ir plašs pielietojums akūtu un hronisku saslimšanu gadījumos, kā arī tā palīdz sporta traumu ārstēšanā. «Aukstuma iedarbībā cilvēkam samazinās sāpju slieksnis, kā arī muskulatūras spazmas, atslābinās muskuļi, līdz ar to fizioterapijas nodarbība ir ar lielāku efektu. Ar šo iekārtu mēs paātrināsim pacienta atveseļošanās procesu, lai viņš varētu atsākt sportot, strādāt,» skaidro Ventspils poliklīnikas fizikālās terapijas un rehabilitācijas ārste Eva Goba. Piemēram, sastieptas potītes gadījumā, kad ir tūska un hematoma jeb asinsizplūdums, atveseļošanās process ir gana ilgs, taču ar krioterapijas iekārtu iespējams noņemt gan tūsku, gan hematomu. Savukārt locītavas kustīguma ierobežojuma gadījumos, apstrādājot locītavu ar aukstā gaisa plūsmu, iespējams efektīvāk panākt kustību apjoma izstrādi, skaidro fizikālās terapijas un rehabilitācijas ārste. Tāpat iekārta var palīdzēt arī muguras sāpju gadījumos. Ar šo iekārtu sāpes konkrētos muguras punktos iespējams noņemt uz ilgāku laiku, vienlaikus turpinot fizioterapijas nodarbības un tādējādi nostiprinot iegūto efektu.

Krioterapija Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums. To, vai pacientam šāda aukstuma terapija ir nepieciešama, nosaka ārsts, un pakalpojuma cena ir atkarīga no konkrētās procedūras ilguma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: