Čempionu līgas regulārās sezonas pēdējā mačā BK Ventspils basketbolisti savā laukumā ar 59:80 piekāpās grieķu PAOK, tā apakšgrupā finišējot piektajā vietā un neiekļūstot šī turnīra izslēgšanas mačos.

Spēli ar precīzu trīs punktu metienu ievadīja Grieķijas komandas spēka uzbrucējs Lins Krisikopopols. PAOK saglabāja pārsvaru, pirmās ceturtdaļas vidū Darnelam Džeksonam sasniedzot viesiem labvēlīgo 12:7. Četras minūtes līdz pirmās ceturtdaļas noslēgumam laukumā devās Aigars Šķēle, pārsteidzot pretinieku komandas treneru korpusu, jo pirms spēles bija paziņots par "Ventspils" rezultatīvākā spēlētāja nepiedalīšanos mačā. Šķēle vairākkārt uzņēmās uzbrukuma veidošanu savās rokās, tomēr uz katru ventspilnieku veiksmīgo uzbrukumu pietiekami sekmīgi izdevās atbildēt arī Grieķijas komandai. Svarīgu trejaci pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē realizēja Ingus Jakovičs, sadeldējot rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 19:23.

Otrajā ceturtdaļā septiņus punktus pēc kārtas guva Vasilis Čaralampopols, sava izrāviena noslēgumā panākot Saloniku vienībai 33:19. "Ventspilij" nozīmīgu pienesumu, iesaistoties mačā no rezervistu soliņa, deva Roberts Freimanis, dažu minūšu laikā individuāli sakrājot astoņus punktus. Pēdējo metienu pirmajā puslaikā realizēja "Ventspils" komandas kapteinis Māris Gulbis – 36:46.

Otro puslaiku ar precīzu trejaci ievadīja Emanuels Ubila, skatu uz rezultāta tablo padarot cerīgāku. Ventspilnieki ar punktu gūšanu nevilka garumā arī turpmākajos uzbrukumos, un drīz, pateicoties Ubilas un Gulbja precīzajiem metieniem, bija pietuvojušies līdz 43:46. Roberta Štelmehera padotie pietuvojās arī līdz viena punkta starpībai, bet vadību pārņemt liedza Lakija Džounsa realizētais trejacis. Ceturtdaļas vidū "Ventspils" deficīts bija piecu punktu vērtībā, tomēr nesaprašanās zem sava groza lika kurzemniekiem jau nonākt iedzinējos ar 52:60. Ar individuāliem centieniem no tālās distances rezultāta starpību sadeldēt neizdevās, un pirms pēdējām desmit minūtēm komandas jau šķīra 13 punkti – 54:67.

Noslēdzošajā desmitminūtē ventspilniekiem bumba nekrita grozā arī no labām situācijām ātrajos uzbrukumos, tādējādi maksājot iespēju ātri pietuvoties rezultāta starpībā. Sākoties noslēdzošajām piecām minūtēm, amerikāņu aizsargs Goss samērā netraucēti devās caurgājienā, panākot rezultātu 71:59 par labu PAOK komandai. Faktiski punktu ventspilnieku cerībām uz izglābšanos Goss pielika trīs ar pusi minūtes līdz mača noslēgumam, raidot grozā sarežģītu trīs punktu metienu un sasniedzot 18 punktu pārsvaru.

Mača izskaņā ar ventspilniekiem sakašķējās PAOK komandas leģionārs Džounss, bet tas netraucēja Grieķijas komandai svinēt panākumu ar 80:59. Līdz ar to FIBA Čempionu līgā "Ventspils" paliek ārpus grupas labāko četru komandu skaita, bet sezonu varēs turpinās FIBA Eiropas kausa izslēgšanas mačos.

"Ventspils" sastāvā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Emanuels Ubila, būdams vienīgais no ventspilniekiem, kuram izdevās pārsniegt desmit gūto punktu robežu. Grieķijas komandas rindās, tāpat kā komandu pirmajā tikšanās reizē, rezultatīvākais bija Vangelis Margaritis, sakrājot 13 punktus.

FIBA Čempionu līga
Ventspils BK "Ventspils" - PAOK 59:80 (19:23, 17:23, 18:21, 5:13)

Ventspils: Ubila 17, Gulbis 8, Freimanis 8, Juciks 6, Barnets 6, Jakovičs 5, Lomažs 4, Šķēle 3, Zaķis 2, Hamiltons, Grīnbergs

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    ayk 07.02.2018, 09:25:43

    Cīnās?

  • 0
    еs 07.02.2018, 17:21:51

    Jā, skat. arī pretinieku komandas spēlētāja komentāru.

  • -3
    keda 07.02.2018, 09:37:59

    Kapāja tiešām, bet jaudas par maz izrādījās... Visu laiku pret garāku jākapā, nav viegli. Šķēlem ceprui nost, jo, cik saprotu, varēja jau arī nenākt laukumā. Nu un Freimanis parādīja, ka var būt labs pārsteigums.

  • 0
    karlito 07.02.2018, 19:44:03

    Jā,piekrītu kedai,pašatdeve bija,bet teiksim tā-šis nebija mūsu vakars..ja spēle pēc dienas atkārtotos,esmu pārlecināts,ka vinnētu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: