Microsoft Latvia sadarbībā ar Datorzinību centru decembra sākumā uzsāka jauna izglītības projekta Minecraft skola īstenošanu. Projektā iesaistījies arī Ventspils Digitālais centrs, kas jau 2018. gada sākumā aicinās pieteikties nodarbībām skolēnus vecumā no 10 līdz 12 gadiem.

Projekta ietvaros skolēni un skolotāji apgūs kā mācību procesā izmantot atvērtās pasaules tipa spēli Minecraft: Education Edition, kas piedāvā alternatīvu mācīšanās pieeju. Skolotājiem tiks organizētas speciālas apmācības, lai pedagogi varētu spēli pielietot stundās kā mācību rīku.

Spēle ļaus mācību procesu padarīt daudzveidīgāku. Virtuālā vide palīdzēs bērniem attīstīt spējas, kas ļaus veiksmīgāk pielāgoties izmaiņām, risināt problēmas, veicinās skolēnu radošumu, savstarpējo komunikāciju, attīstīs kritisko domāšanu, kā arī mācīs sadarboties un risināt problēmsituācijas. Neierastā vide padarīs mācību procesu interesantāku un veicinās skolēnu un skolotāju sadarbību, kā arī vēlmi aktīvi iesaistīties mācību procesā.

Projektā piedalīsies pedagogi un audzēkņi no Rīgas, Jelgavas un Ventspils, kopumā 15 skolotāji un 20 skolēni.

Spēle Minecraft: Education Edition izveidota, balstoties uz vairāk nekā 50 000 skolotāju un skolēnu atsauksmēm un rekomendācijām. Šobrīd kā mācību līdzeklis Minecraft tiek izmantots vairāk nekā 10 000 klasēs visā pasaulē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: