2017. gads paskrējis nemanot – tas bijis pasākumiem, notikumiem un piedzīvojumiem bagāts. Arī Ventspils bibliotēka, atskatoties uz paveikto, ir gandarīta, ka gads aizvadīts pozitīvi un radoši. Un, protams, vislielākais prieks ir par jaunumiem, kas šajā gadā paveikti, piedzīvoti un ieviesti.

Šogad Galvenajā bibliotēkā darbu uzsāka Eiropas brīvprātīgā darba veicēja Roberta Kiki no Itālijas. Projektā EBD Ventspils pilsētā Ventspils bibliotēka, sadarbojoties ar Ventspils Jauniešu domi, kas realizē un koordinē šo projektu, sniedz iespēju Robertai sešus mēnešus darboties Ventspils bibliotēkā.

Savukārt Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils Galvenajā bibliotēkā sadarbībā ar SIA Aspired un Ventspils Digitālo centru pirmo reizi organizēja Zinātnieku nakti, piedāvājot apmeklēt zinātnes un digitālo inženieru laboratorijas, robottehnikas darbnīcas, apgūt pētnieciskās darbības prasmes un noklausīties interesantu lekciju.

Pirmo reizi bibliotēkā EDIC Ventspils organizēja arī Ēdamgrāmatu festivālu. Festivāla mērķis bija veicināt sadarbību starp Ventspils bibliotēku un Ventspils Tehnikumu, organizējot konkursu, kurā noteicošās ir ne tikai ēdienu gatavošanas un noformēšanas prasmes, bet arī prasme radoši interpretēt literāru darbu, kurš ir izveidotās ēdamgrāmatas pamatā.

Šajā gadā dienasgaismu ieraudzīja VKKF mērķprogrammā Latvijai 100 atbalstītā, Ventspils bibliotēkā īstenotā projekta Ventiņ’ vācel galda spēle Ventiņu domino. Jā, ne tikai latgaliešiem, bet arī mums – ventiņiem – nu ir savs domino.

Bērnu bibliotēka piedāvā jaunumu – iespēju ņemt uz mājām ne tikai grāmatas, bet arī galda spēles, lai, arī mājās tās spēlējot, ģimenes un draugu lokā jautri pavadītu laiku. Starp citu, šādu iespēju piedāvā arī Pārventas bibliotēka.

Tāpat Bērnu bibliotēka rūpējas par to, lai laikā, kad vecāki klausās izzinošas un pamācošas projekta Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta lekcijas Galvenajā bibliotēkā, viņu atvases radoši un jautri pavadītu laiku Bērnu bibliotēkā.

Pārventas bibliotēka koordinē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Skaļās lasīšanas sacensību 1. un 2. kārtu 5.–6. klases audzēkņiem Ventspils pilsētā un novadā, kurām pieteikušies audzēkņi no Ventspils 1., 2. un Pārventas pamatskolas, Centra sākumskolas, 3., 4. un 6. vidusskolas, Ances, Popes, Puzes, Ugāles un Užavas pamatskolas, kā arī Piltenes vidusskolas, kopskaitā ap 500 lasītāju.

Arī Gāliņciema bibliotēka iesaistījusies Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā projektā Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība bērniem, kā arī turpina dalību jau iepriekš aizsāktos lasīšanas veicināšanas projektos.

Bibliotēka saņēmusi pateicību no Latvijas Nacionālās bibliotēkas par radošu sadarbību ar izglītības iestādēm un dalīšanos ar informāciju sociālajos medijos, pateicību par dalību UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīklā Stāstu bibliotēka un Latvijas kultūrtelpas bagātināšanu, vietējā kultūras mantojuma saglabāšanu un stāstniecības tradīciju attīstīšanu, kā arī pateicību no Latvijas Bibliotekāru biedrības par dalību projektā Vasara bibliotēku dzīvē 2017.

Ventspils Augstskolas bibliotēka 20 gadu jubilejā dāvināja augstskolai publisko diskusiju Investīcijas, kas atmaksājas: izglītība, kurā Ventspils Augstskolas absolventi stāstīja par izglītības nozīmi personības karjeras izaugsmē. Savukārt septembri Ventspils Augstskolas bibliotēka noslēdza ar poētisko pārgājienu Soļi dzejā un pilsētā Ventspils ielās, kas saviļņoja ikvienu klausītāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: