Šogad Ventspils pašvaldība piedalījās plašas infrastruktūras attīstības programmas īstenošanā, līdzfinansējot daudzdzīvokļu māju iekškvartālu remonta un labiekārtošanas darbus sadarbībā ar namu pārvaldniekiem un dzīvokļu īpašniekiem. Pašvaldības finansējums šajos projektos sasniedza 99,8 tūkstošus eiro astoņu objektu realizācijā.

Pašvaldības līdzfinansējums var sasniegt no 50 līdz 80% no kopējām iekškvartāla atjaunošanas izmaksām. Šogad tas tika piešķirts astoņu daudzdzīvokļu māju iekškvartālu labiekārtošanai. Lēmums par finanšu līdzekļu piešķiršanu tiek pieņemts, pamatojoties uz dzīvojamās mājas pārvaldnieka iesniegumu, saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem nr. 15, kas paredz pašvaldības līdz­finansējumu daudzstāvu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Šogad lielākais privāto investīciju projekts tika realizēts un attiecīgi pašvaldības līdzfinansējums piešķirts dzīvokļu kooperatīvam Prospekts 68, kas pārvalda daudzdzīvokļu māju Lielajā prospektā 68. Šī gada jūnijā tika pabeigti teritorijas sakārtošanas darbi, kas paredzēja pagalma lab­iekārtojuma pārbūvi. Pašvaldības līdzfinansējums iekšpagalma labiekārtošanai tika piešķirts 55,6% apmērā un veidoja 38 246 eiro. Par šo finansējumu izbūvēta jauna gājēju ietve betona bruģa segumā gar mājas ieejas mezgliem, kā arī brauktuve un autostāvvietas. Projekta kopējās izmaksas bija 68 776 eiro.

Katoļu ielā 34 iedzīvotāji sadarbībā ar savu mājas pārvaldnieku DzīB Ventspils Barons pašvaldības sniegtās līdzfinansējuma iespējas izmanto jau atkārtoti – pērn tika saņemts līdzfinansējums 50% apmērā labiekārtojuma atjaunošanas būvprojekta izstrādei. Šogad ar pašvaldības līdzfinansējumu veikti teritorijas labiekārtošanas darbi, kas ietver ietves izbūvi gar ēku, zaļās zonas sakārtošanu, velonovietņu izbūvi un dekoratīvo stādījumu ierīkošanu. Pagalma labiekārtošanai Katoļu ielā 34 piešķirts finansējums 24 090 eiro apmērā, kas ir ap 77% no kopējām izmaksām – 31 202 eiro.

Pilsētas dome tāpat pieņēma lēmumu piešķirt līdzfinansējumu 57% apmērā no kopējām pagalma labiekārtojuma pārbūves izmaksām daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai P. Stradiņa ielā 4, kuru pārvalda SIA Pārvaldnieks V. Šīs mājas pagalma labiekārtojuma atjaunošanai piešķirts finansējums 9968 eiro apmērā, kas ir 57% no kopējām izmaksām – 17 432 eiro. Patlaban notiek projektēšana, bet pavasarī sāksies būvdarbi.

Līdzfinansējumu 63% apmērā no kopējām izmaksām no pašvaldības saņēma arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas P. Stradiņa ielā 17 dzīvokļu īpašnieki piegulošās teritorijas labiekārtojuma atjaunošanai. Labiekārtošanas darbu veikšanai piešķirts finansējums 2358 eiro apmērā, kas ir ap 63% no kopējām plānotajām izmaksām – 3730 eiro. Par šo finansējumu iedzīvotāju ērtībai izbūvēja gājēju celiņus betona bruģa segumā uz mājas ieejas mezgliem, vienlaicīgi pārbūvējot kanalizācijas ievadus.

Būvdarbi noritēja arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas P. Stradiņa ielā 13 piegulošajā teritorijā. Pilsētas domes lēmums par finanšu līdzekļu piešķiršanu pieņemts, pamatojoties uz dzīvojamās mājas pārvaldnieka SIA Ventspils nami iesniegumu. Labiekārtošanas darbu veikšanai piešķirts finansējums 8474 eiro apmērā, kas ir ap 71% no kopējām plānotajām izmaksām – 11 967 eiro. Par šo finansējumu pagalmā izbūvēja jaunu gājēju ietvi betona bruģa segumā gar mājas ieejas mezgliem, vienlaicīgi pārbūvējot arī kanalizācijas ievadus.

Šogad turpinājās pērn aizsāktie labiekārtošanas darbi pašvaldības īpašumā esošajā pagalmā P. Stradiņa ielā 17a, kur par pašvaldības finansējumu pie mājām P. Stradiņa ielā 13 un 17 izbūvēta jauna brauktuve un 10 jaunas autostāvvietas, rekonstruēti gājēju celiņi, izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma, kā arī ierīkots pagalma apgaismojums un veikti apzaļumošanas darbi. Lai māju piegulošās teritorijas nekontrastētu ar jauno pagalma labiekārtojumu, izmantojot pašvaldības sniegtās līdzfinansējuma iespējas, tika veikti arī darbi māju zemes gabalu robežās.

Pētera ielas 2 pagalma labiekārtojuma atjaunošanai pilsētas dome piešķīra finansējumu 877 eiro apmērā, kas ir 80% no kopējām plānotajām atjaunošanas izmaksām – 1096 eiro. Pagalmā atjaunoja asfalta segumu, kurā bija izveidojušās bedres, izmantojot sīkšķembu metodi.

Šogad pilsētas dome pieņēma lēmumu piešķirt līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Aleksandra ielā 15 pagalma lab­iekārtojuma atjaunošanai. Lēmums par finanšu līdzekļu piešķiršanu pieņemts, pamatojoties uz dzīvojamās mājas pārvaldnieka – pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi – iesniegumu. Pagalma labiekārtošanai Aleksandra ielā 15 piešķirts finansējums 8645 eiro apmērā, kas ir ap 65% no kopējām atjaunošanas izmaksām – 13 226 eiro. Par šo finansējumu pārbūvētas gājēju ietves betona bruģa segumā gar mājas ieejas mezgliem, tāpat pārbūvēti arī kanalizācijas ievadi.

Šogad turpinājās pērn aizsāktie labiekārtošanas darbi pašvaldības īpašumā esošajā pagalmā Jūras ielā 3a, kur par pašvaldības finansējumu pie mājas Aleksandra ielā 15 izbūvēta jauna brauktuve, 45 autostāvvietas, ietves, ierīkots zāliens, apstādījumi, izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma, kā arī nodrošināts papildu apgaismojums. Lai mājas piegulošā teritorija nekontrastētu ar jauno pagalma labiekārtojumu, izmantojot pašvaldības sniegtās līdzfinansējuma iespējas, tika veikti labiekārtošanas darbi arī mājas zemes gabala robežās.

Apjomīgi labiekārtošanas darbi veikti arī iekšpagalmā Celtnieku ielā 2a pie mājas Talsu ielā 64. Pašvaldības īpašumā esošajā iekšpagalmā izbūvēta jauna brauktuve, 18 jaunas autostāvvietas, gājēju celiņi, lietus ūdens kanalizācijas sistēma, apgaismojums, kā arī ierīkots zāliens. Lai vienlaicīgi ar pagalma labiekārtošanu sakārtotu arī mājas Talsu ielā 64 ­piegulošo privatizēto teritoriju, mā­jas iedzīvotāji sadarbībā ar nama pārvaldnieku izmantoja iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu speciālajā programmās, kas paredz iespēju pašvaldībai piešķirt līdzfinansējumu līdz pat 80% apmērā daudzstāvu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Pagalma labiekārtošanai Talsu ielā 64 piešķirts pašvaldības ­līdzfinansējums 7146 eiro apmērā, kas ir aptuveni 80% no kopējām izmaksām – 8949 eiro. Par šo finansējumu pārbūvēta gājēju ietve betona bruģa segumā gar mājas ieejas mezgliem un kanalizācijas ievadi.

Pērn iekšpagalmā Celtnieku ielā starp mājām 2a, 4, 6 un 8a izbūvēti jauni gājēju celiņi, brauktuves, kā arī autostāvvietas pie PII Pasaka un aiz mājas Ugāles ielā 17, kopā izveidojot 83 autostāvvietas. Izbūvēta arī lietus ūdens kanalizācijas sistēma, apgaismojums, ierīkots zāliens un izveidots jauns bērnu rotaļu laukums ar krāsainu, triecienabsorbējošu gumijas segumu.

2016. gadā Ventspilī tika aizsākta plaša daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošanas programma, kuras īstenošanas gaitā veikti būtiski labiekārtojuma darbi kopumā deviņos iekšpagalmos, četros no tiem izbūvējot jaunus bērnu rotaļu laukumus. Atbalsta programmas ietvaros līdz 2016. gadam pilsētas pašvaldība kopā atbalstījusi 35 iesniegtos projektus 190 398 eiro apmērā. Savukārt šogad saņemti astoņi iesniegumi, kam piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 99 804 eiro apmērā. Apjomīgākie projekti īstenoti Lielajā prospektā 68, Talsu ielā 64, Aleksandra ielā 15, P. Stradiņa ielā 13 un 17 un Katoļu ielā 34.

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina arī citu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus un māju pārvaldniekus savlaicīgi plānot savas mājas pagalmu lab­iekārtošanu, saņemot pašvaldības finansiālu atbalstu līdz pat 80% apmērā.

Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:

ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 80% apmērā no izmaksām;

brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 50% apmērā no izmaksām;

apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 75% apmērā no izmaksām;

cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana) – 75% apmērā no izmaksām;

būvprojekta izstrāde – 50% apmērā no izmaksām;

brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80% apmērā no izmaksām;

būvuzraudzības veikšana – 50% apmērā no izmaksām;

autoruzraudzības veikšana – 50% apmērā no izmaksām, ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Plašāka informācija par iespējām pretendēt un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pagalma labiekārtošanai pieejama, sazinoties ar p/i Komunālā pārvalde pa tālruni 63620954. 

Katoļu ielā 34 iedzīvotāji pašvaldības līdzfinansējumu izmanto jau atkārtoti: pērn – būvprojekta izstrādei, bet šogad – labiekārtošanas būvdarbiem.

Apjomīgi labiekārtošanas darbi veikti arī iekšpagalmā Celtnieku ielā 2a pie mājas Talsu ielā 64.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Cienītais, Jūs ko? 21.12.2017, 12:56:30

    Vot, sākās atkal. Pašiem ne-ZB jau?

  • -3
    Barons 21.12.2017, 13:12:38

    Es ir oficijāl paziņot,ka ne ar kād DzīB Ventspils Barons es neir saistit.Le zinat.

  • 0
    Antonija 24.12.2017, 23:43:02

    Viss ir ļoti perfekti,bet ir palielināti izmaksas privātām personām.

  • 0
    Krišs Daugulis 25.12.2017, 10:55:22

    Kad komunālie remontēja Siguldas ielu, tad caur mūsu mājas sētu novirzījās daļa auto plūsmas, kuriem bija "steidzīgais". Kaut ko darīt lietas labā atteicās. Protams sētu sa@isa, bet palīdzību atjaunot nesaņēmām, jo lai atjaunotu, tiek uzstādīts noteikums izbūvēt lietusūdens novadīšanas komunikācijas ar pieslēgumu pilsētas tīkliem, kas projektu sadārdzina "kosmosā"

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: