8. decembrī plānota Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministra Kaspara Gerharda vizīte Ventspilī. Ministra vizītes iemesls Ventspilī ir iepazīties ar procesu, kā pilsētā novērš plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumus.

Vizītes laikā plānota ministra iepazīstināšana ar Ventspils izstrādātā projekta “Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā” plānotajiem darbiem, kā arī ar Ventspils domes priekšsēdētāja un pārstāvju līdzdalību tiks veikta objekta apskate Vidumupītē un ģeotekstila dūņu maisu uzpildes apskate Jēkaba ielā 43 un Bebru ielā 12.

Kā jau ziņots, īstenojot projektu “Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā” būvdarbu pirmajā kārtā paredzēts pārbūvēt Vidumupītes nogāzes un gultni posmā no upītes ietekas Ventā līdz Durbes ielai. Vidumupītes posmu no ietekas Ventā līdz Brīvības ielai, kā arī no Reņķa dārza līdz Durbes ielai paredzēts stiprināt ar fašīnām un velēnām. Savukārt upītes posmu no Brīvības ielas līdz Reņķa dārzam, kur šobrīd blakus atrodas grants seguma gājēju celiņš, paredzēts pārbūvēt slēgta tipa kolektorā jeb pazemes cauruļvadu sistēmā, izveidojot pārplūdi uz Reņķa dārzam piegulošo dīķi.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    No malas 04.12.2017, 18:10:58

    Jebkurā citā Latvijas pilsētā ministrs tiktos ar domes priekšsēdētāju.
    Ventspilī tas nenotiks,viņu varēs sagaidīt vienīgi priekšsēdētāja vietnieki un,iespējams, pilsētas domes deputāts Lembergs.

  • -1
    B. Jurševics 04.12.2017, 18:19:33

    VARAM ministrs K.Gerhards, kuram pienākumi liek kontrolēt tiesiskuma normu ievērošanu pašvaldībās, deputāts A.Lembergs, kuram liegts pildīt Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus UZSPĻAUJ TIESISKUMAM, TIESAS LĒMUMAM, LIKUMĪBAI un Latvijas sabiedrībai...

  • -1
    еs 04.12.2017, 18:59:48

    “Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā” - tas ir labs projekts. Sen jau bija laiks tīrīt Vidumupīti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: