8. un 9. decembrī Teātra namā “Jūras vārti” notiks Latvijas Anesteziologu un reanimatologu asociācijas (LARA) 6. Nacionālais kongress. Kongresā ar ziņojumiem, priekšlasījumiem un lekcijām piedalīsies daudzi Latvijas anesteziologi. Kongresam pieteikušies vairāk kā 400 delegātu.

LARA Kongresa atklāšanā uzaicināts piedalīties Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Saeimas priekšsēdētājas biedrs un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas (ZKRS) anesteziologs – reanimatologs Gundars Daudze, ZKRS galvenā ārste – valdes locekle Linda Mičule, kā arī ZKRS Anestezioloģijas un Intensīvās terapijas nodaļas vadītājs, LARA valdes loceklis Olafs Ķeņģis.

Kongresa laikā Latvijas anesteziologi reanimatologi apmainīsies ar zināšanām un pieredzi, kā arī uzklausīs jomas ekspertu informāciju par jaunākajiem sasniegumiem anestezioloģijā reanimatoloģijā.

Kongresa dalībnieki diskutēs par 2017. gada aktualitātēm anestezioloģijā, intensīvajā un sāpju terapijā, sirds un asinsvadu slimību anestezioloģijā, anestēzijas īpatnībām pacientiem ar galvas un mugurkaula traumām un saslimšanām, kā arī komplicētu vēdera dobuma infekciju mūsdienu intensīvās terapijas principiem. Darba kārtībā ietverti ziņojumi par apziņas traucējumu diferencēšanu, intrakraniālās hipertensijas ārstēšanu intensīvajā terapijā. Plānoti arī stendu referātu ziņojumi, u.c. aktualitātes. Notiks arī demonstrācijas praktiskajās iemaņās bērnu ultrasonogrāfijā. Paralēli kongresa norisei paredzēta neliela medicīniskā aprīkojuma izstāde.

Kongresa gaitā mediķi diskutēs arī par tādām tēmām kā anestēzija un intensīvā terapija ķirurģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā, kā arī pēcoperācijas analgēzijas aktualitātēm.

Kongresa ietvaros sestdien, 9. decembrī Mazajā zālē plānota programma anestēzijas un intensīvās terapijas māsām, kurā paredzēta ZKRS prezentācija, kā arī lekcijas par pacientu drošību anestēzijas māsu praksē, neinvazīvu plaušu ventilāciju, aprūpi pacientiem, kuriem veikta centrālo vēnu katetrizācija.

Ceturtdien, 7. decembrī pirms LARA kongresa Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ārstiem un māsām tiks organizēta lekcija un praktiskā apmācība nieru aizstājterapijā, ko vadīs anesteziologs, reanimatologs, nieru aizstājterapijas speciālists Dr. Valdis Liguts. ZKRS ir viena no vadošajām Latvijas slimnīcām nieru aizstājterapijas nodrošināšanā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 06.12.2017, 18:18:36

    Nesaprotu,ko Lembergs tur darīs..kāds viņam sakars medicīnu,izņemot palielīšanos,ka Ventspilī labākā medicīna LV.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: