Noslēgusies balsošana par Gada atzinības kandidātiem, vēl tikai savs vārds jāsaka pilsētas domes Sporta komisijai, un jau 7. decembrī tiks apbalvoti 2017. gada labākie sportā mūsu pilsētā.

Pirmo reizi šāda balva tika pasniegta 2008. gadā, kad par labāko sportisti tika atzīta vieglatlēte Sinta Ozoliņa, bet labākā sportista balva tika svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham. Šogad ar portālu ventasbalss.lv un ventspils.lv, kā arī anketu un vēstuļu starpniecību tika saņemti 44 kandidātu ieteikumi. Otrajai kārtai Sporta komisija izvirzīja 21 kandidātu, t.i., pa trim katrā no septiņām nominācijām. Katru no šiem sportistiem jau var saukt par uzvarētāju, bet apbalvošanas ceremonijā tiks nosaukti labākie no labākajiem.

Labākā sportiste

Tāllēcēja Lauma Grīva pēc kļūšanas par māmiņu tikai pagājušās sezonas otrajā pusē atgriezās lielajā sportā, bet šogad ļoti mērķtiecīgi strādāja, lai kvalificēties pasaules čempionātam. Tas arī tika paveikts, turklāt čempionātā viņa izcīnīja devīto vietu (6,54 m), kas bija mūsu komandas labākais sasniegums šajās sacensībās. Lauma jau divas reizes atzīta par Ventspils Gada labāko sportisti – tas notika 2010. un 2011. gadā.

Svarcēlājai Rebekai Kohai kopš 2013. gada trīs reizes izdevies tikt pie Gada atzinības, kas jau padara viņu par titulētāko Ventspils sportisti. Šajā sezonā Rebeka bija otrā Eiropas čempionātā svarcelšanā pieaugušajiem svara kategorijā līdz 58 kg, bet pasaules junioru čempionātā viņa uzvarēja, arī sasniedzot jaunu Latvijas rekordu – 219 kilogrami. Kohai zelts arī Eiropas junioru čempionātā, bet šīs nedēļas nogalē viņa cīnīsies par medaļām pasaules čempionātā pieaugušajiem.

Pirmo nomināciju izpelnījusies Māra Grīva, kam šogad bija pa spēkam pasaules universiādē izcīnīt bronzas medaļu trīssoļlēkšanā (13,58 m) un 8. vietu tāllēkšanā (6,16 m). Šajās disciplīnās viņa arī triumfēja Latvijas čempionātā, gan ziemā, gan vasarā.

Labākais sportists

Svarcēlājs Ritvars Suharevs vēl nav ticis pie lieliem panākumiem pieaugušo konkurencē, taču tik stabili startē junioru mačos, ka izpelnījies nomināciju nevis pie sporta cerībām, bet gan gada labākajiem sportistiem. Šogad Eiropas čempionātā pieaugušajiem svara kategorijā līdz 77 kg viņš izcīnīja astoto vietu, uzvarēja Eiropas junioru čempionātā un bija ceturtais pasaules mačos junioriem.

Raimonds Martinovskis ir Austrumu cīņu pratējs un šosezon sevi apliecinājis visaugstākajā līmenī. Viņam bija pa spēkam kļūt par Eiropas junioru vicečempionu kikboksā un izcīnīt otro vietu arī Pasaules kausa posmā, turklāt ar panākumiem viņš startējis arī Latvijas un Baltijas mērogā.

Hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis ir hokeja kluba Venta 2002 audzēknis, bet nu jau otro sezonu spēlē Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas Dinamo sastāvā. Spēlējis dažādās jauniešu izlasēs, bet šajā pavasarī debitējis arī nacionālajā izlasē un pasaules čempionātā. Uz izlasi tika izsaukts arī šoruden, tā ka varam gaidīt arī turpinājumu šim stāstam – vien jāsadziedē trauma.

Labākais treneris

Svarcelšanas speciālisti Eduards Andruškēvičs un Viktors Ščerbatihs ir Rebekas Kohas, Ritvara Suhareva un Artūra Plēsnieka treneri un abi jau arī agrāk saņēmuši Ventspils Gada atzinību sportā. Tiesa, Andruškevičs apbalvots kā treneris un ar piecām balvām ir bagātākais ne vien šajā nominācijā, bet arī visas balvas piesniegšanas vēsturē. Savukārt Šcerbatihs kļuva par pirmo Gada sportistu, bet tagad var tikt pie savas pirmās balvas arī kā treneris. Katrā ziņā par viņu darbiem runā audzēkņu sasniegumi, un tādi tiešām ir.

Pirmo atzinību izpelnījies basketbola treneris Matīss Graudiņš, kura vadībā sporta skolas Spars komanda uzvarēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionātā U16 vecuma grupā. Vairākas sezonas Graudiņš vada basketbola komandu Ventspils Augstskola, kas spēlē LBL 2. divīzijā, un ir sporta skolas Spars basketbola nodaļas vecākais treneris.

Pirmā nominācija arī Austrumu cīņu speciālistam Sergejam Deņisovam, kurš ir pasaules un Eiropas maču medaļnieku Raimonda Martinovska un Aleksa Ļeonova treneris un kluba Ventspils Kikboksa leģions vadītājs.

Cerība sportā

Vieglatlēte Marija Svistuna šosezon atzīmējās gan starptautiskos, gan vietējos mačos, tiekot pie personīgajiem rekordiem un medaļām. Eiropas jaunatnes olimpiādē šķēpmešanā viņa izcīnīja ceturto vietu (52,42 m), Latvijā uzvarēja gan Jaunatnes vasaras olimpiādē, gan Latvijas U16 čempionātā, kurā triumfēja arī lodes grūšanā. 1. vieta šķēpmešanā (48,16 m) un lodes grūšanā (12,29 m).

Džudists Vladlens Jarockis šovasar pārsteidza gan sevi, gan Eiropu, kadetu čempionātā džudo svara kategorijā virs 90 kg izcīnot bronzas medaļu, ko pievienoja Latvijas čempionātu zelta medaļu kolekcijai. Arī Vladlens devās uz Eiropas jaunatnes olimpiādi un izcīnīja tajā devīto vietu.

Pagājušajā gadā šo balvu saņēma basketboliste Luīze Šepte, un arī šogad nominēts šī sporta veida pārstāvis – Kristaps Ķilps. Viens no Latvijas U16 izlases līderiem (Eiropas čempionātā 8. vieta) šosezon labi iejuties BK Ventspils rindās, regulāri tiekot pie spēles laika LBL mačos.

Paraugs sportā

Ventspils tekvondo un kikboksa kluba Favorīts vadītāja un trenera Igora Likova audzēkņi regulāri gūst panākumus Latvijas mēroga un starptautiskās sacensībās, turklāt viņš aktīvi iesaistās sacensību organizēšanā. Likovs ir pieckārtējs Latvijas čempions, uzvarējis pasaules un Eiropas čempionātā, kā arī pasaules militārajās sporta spēlēs kikboksā un bijis Latvijas vicečempions tekvondo. Pirms dažiem gadiem viņš saņēma arī Ventspils pilsētas Balvu.

Ilmārs Vensbergs vislabāk zināms kā volejbola speciālists un entuziasts, lai gan viņa ikdiena paiet, rūpējoties par kārtību Ventspils sporta centros. Viņš ir ilggadējs volejbola treneris, sacensību organizators un tiesnesis, turklāt pats arī volejbola spēlēšanu nav metis pie malas. Pagājušajā sezonā volejbola klubs Ventspils Vensberga vadībā uzvarēja Nacionālās līgas 1. divīzijā.

2. pamatskolas sporta skolotāja Anželika Šilberga savulaik tika atzīta par labāko Latvijā un joprojām turpina azartiski veikt savu darbu, ieinteresējot skolēnus nodarboties ar sportu un piedalīties pilsētas sporta dzīvē. Pati organizē daudzpusīgus ārpusstundu pasākumus un ir sporta skolotāju metodiskās apvienības vadītāja.

Gada seniors

Vieglatlēts Dainis Kūla pirmais saņēma šo balvu nominācijā Paraugs sportā, bet tagad Ventspils veterānu sporta kluba dalībnieks pretendē uz vēl vienu atzinību. Šosezon viņš pirmo reizi triumfēja pasaules čempionātā, senioru mačos uzvarot ar 56,26 m tālu metienu, un tā bija pirmā reize, kad par godu viņa uzvarai tika atskaņota Latvijas himna. Eiropas senioru čempionātā Kūla izcīnīja trešo vietu.

Uzticīgais Ventspils veterānu sporta kluba dalībnieks Valdis Cela 2014. jau saņēma balvu kā gada labākais seniors un vēsturē iegāja kā pirmais šajā nominācijā apbalvotais. Taču viņa stabili labais sniegums dažāda mēroga mačos ļautu vismaz nominēt tai kaut katru gadu! Piemēram, šosezon pasaules čempionātā izcīnīts sudrabs kārtslēkšanā un pieccīņā.

Jaunākā šīs nominācijas pārstāve ir Ligita Ziemane, kura tāpat regulāri ar panākumiem startē dažāda mēroga sacensībās, bet šogad viņa tika pie pasaules čempionāta sudraba šķēpmešanā.

Labākā komanda

Basketbola klubs Ventspils šajā nominācijā uzvarējis divās no trim reizēm un šogad uz balvu pretendē atkal. Par stabilitāti – atkal tika sasniegts Latvijas fināls un izslēgšanas spēles Čempionu līgā, turklāt veiksmīgi iesākta šī sezona.

Motoklubs Rodeo, kas pirms diviem gadiem izpelnījās specbalvu kā saliedētākā komanda, šogad pamatoti pretendē uz labākās komandas titulu. Galu galā savu 20. dzimšanas dienu tas atzīmēja ar desmito Latvijas klubu čempionu titulu, bet tik daudz zeltu nav nevienai citai Ventspils vienībai!

Pavasarī Latvijas Nacionālās līgas 1. divīzijas čempionu tronī atgriezās volejbola klubs Ventspils. Turklāt Latvijas kausā komanda pamanījās pieveikt Baltijas līgā rūdītos Daugavpils volejbolistus.

Tradicionāli Gada atzinība tiks piešķirta arī nominācijā Mūža ieguldījums sportā, to līdz šim saņēmuši Gunārs Lučins, Ēriks Eglītis, Armands Krauliņš, Anatolijs Mudels, Osvalds Bērziņš, Dzintra Rutkovska, Juris Neimanis, Benita Lučina, Ilmārs Seilis un Anete Riekstiņa.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    No malas 01.12.2017, 09:17:40

    Balsošana ir kaķim zem astes!Kā komisija izdomās nolemt,tā tam arī būs būt.
    Atcerēsimies pagājušo gadu.

  • -3
    Sergejs Denisovs 01.12.2017, 13:49:02

    Raimonds Martinovskis - Labākais sportists

    Raimonds ar kikboksu nodarbojas vien dažus gadus, bet kļuvis par spēcīgu un augstas klases sportistu. Raimonds Eiropas un arī Pasaules līmeņa sacensībās izcīna medaļas! Abi kopā šogad vien uz Ventspili atveduši uzvaras no Pasaules kausa un Eiropas čempionāta! Bet tās jau nav vienīgās sacensības – Raimonds VISOS Latvijas čempionātos izcīna 1. vietas! Tie ir ļoti augsti sasniegumi!! Tas ir sportista profesionalitātes un meistarības rādītājs!

    2017.gada sasniegumi:
    1.vieta Vidzemes pankrationa čempionātā
    2.vieta Latvijas muay thai čempionātā (taibokss)
    1.vieta Latvijas čempionātā K-1 cīņā
    1.vieta Latvijas kick- thai boxa čempionātā
    1.vieta Baltijas cīņu mākslas Olimpiādē
    1.vieta European series cup Wako (Moldovā), disciplīnā K-1
    2.vieta Pasaules kausā kikboksā 2017, WAKO versijā, disciplīnā K-1
    2.vieta Eiropas čempionātā kikboksā junioriem, disciplīnā K-1

  • -3
    Raimonds Martinovskis 01.12.2017, 14:59:44

    Sergejs Deņisovs – Labākais treneris

    “Ventspils Kikboksa Leģiona” treneris. Viņa vadībā šogad sportisti uz Ventspili atveduši 26 medaļas un 3 kausus!!
    S.Deņisovs šogad bijis arī viens no Latvijas izlases treneriem Eiropas čempionātā kikboksā junioriem. Jāpiebilst, ka Latvijas izlase šogad parādījusi labākos rezultātus pēdējo 6 gadu laikā!
    Viņa vadībā Raimonds Martinovskis šogad kārtējo reizi kļuvis par Latvijas čempionu, izcīnījis 1.vietu Moldovas starptautiskajā atklātajā čempionātā WAKO versijā (tur arī izcīnīts Prezidenta kauss), 2.vietu Pasaules kausā kikboksā WAKO versijā. S.Deņisova vadībā izcīnītas medaļas arī Eiropas čempionātā kikboksā junioriem – R.Martinovskim 2.vieta, A.Ļeonovam – 3.vieta.
    Tāpat šogad, pateicoties S.Deņisova izstrādātai treniņu metodikai un programmai, sportisti uzvarējuši Latvijas čempionātos kikboksā, taiboksā un pankrationā. KATRĀS SACENSĪBĀS iegūtas medaļas, un katrās ir čempioni!

  • 0
    Sabīne Soida 05.12.2017, 20:48:46

    Kur ir iespējams redzēt atklātā balsojuma rezultātu kopsavilkumu ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: