Olimpiskā centra “Ventspils” vieglatlētikas manēžā risinājās Ventspils pilsētas Invalīdu biedrības organizētās sporta spēles invalīdiem un personām ar garīgās veselības traucējumiem, kurā sportotāji izmēģināja savas prasmes dažādās sporta disciplīnās.

Sporta spēlēs piedalījās kupls interesentu skaits: gan Ventspils Invalīdu biedrības biedri un seniori, gan arī Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš” audzēkņi. Kopā pasākumā piedalījās 68 dalībnieki.

Sacensības atklāja ar aizraujošu bumbabola spēli, kurā nebija malā stāvētāju. Visi dalībnieki sadalījās divās grupās pa četrām komandām. Ar lielu azartu un neatlaidību komandas uzlaboja savu sniegumu no spēles uz spēli. Katrā grupā ar medaļām tika apbalvotas 1.-3. vietu ieguvējas komandas. Dalībnieki startēja arī divpadsmit individuālos vingrinājumos, saņemot dažādas balvas par izcīnītajām vietām.

Individuāli dalībnieki sacentās basketbola soda metienos grozā, kurā pārliecinoši uzvarēja Dmitrijs Maļavko un Ludviga Jakubovska. Galveno pārsteiguma balvu metienos grozā no dažāda attāluma izcīnīja gados vecākā dalībniece, jaunībā aktīva sportiste Olga Oliņa. Šautriņu mešanā precīzākie bija Lūcija Āboliņa, Inga Viktore, Vladimirs Šuļepovs un Irēna Šķibele. Mešanā mērķī augstāko rezultātu sasniedza Vladimirs Andrejevs, Rasma Mitenberga, Lenglijs Likovs un Gita Kiršteina. Savukārt lidojošo šķīvīšu mešanā veiksmīgākie bija Jānis Ošiņš un Dmitrijs Maļavko. Tenisa bumbiņas mešanā tālumā labāko rezultātu sasniedza Jānis Andermanis un Ligita Grosmane.

Balvas saņēma arī Invalīdu biedrības sporta aktīvākās dalībnieces: Dace Dubure, Ingrīda Diebele, Dzintra Rollande un atbalsta centra “Cimdiņš” darbinieces. Visi dalībnieki pauda gandarījumu un prieku par sacensību labo organizāciju, ko nodrošināja OC Ventspils čaklie darbinieki, par iespēju piedalīties pasākumā, kurā varēja izmēģināt savas prasmes dažādās sporta disciplīnās, izjust komandas biedru atbalstu, kā arī izjust dzīvesprieku un kopā būšanu. Arī dalībnieki, kuri pirmo reizi piedalījās šādā pasākumā, bija pārsteigti par kolektīvisma garu, dalībnieku darboties spēju un iedvesmu.

Ventspils Invalīdu biedrība izsaka pateicību tradicionālajiem sadarbības partneriem: 6. vidusskolas sporta skolotājai Inārai Šteinbergai un audzēkņiem, kā arī sporta skolai “Spars” par sacensību tiesāšanu, kā arī Jaunrades nama pedagoģei Minjonai Rebhūnai un viņas audzēkņiem par muzikālo sniegumu, un, protams, visiem sacensību dalībniekiem par piedalīšanos sporta spēlēs. Pasākums vēlreiz apliecināja kustību prieka nepieciešamību.

Pasākums tiek organizēts ES projekta Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Ventspilī ietvaros, kurā Invalīdu biedrība sniedz pakalpojumu Personu ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem veselīga un aktīva dzīves veida veicināšanas pasākumi un sporta spēles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: