Ventspils frisbija kluba vīriešu komanda izcīnījusi trešo vietu tradicionālajā starptautiskajā turnīrā Rīgas rudens, kas ir lielākās sacensības Baltijā.

Šīs sacensības šogad svinēja savu 20. jubileju un uz tām vīriešu un sieviešu konkurencē bija pulcējušās 42 komandas no Latvijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Īrijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Ventspils frisbija klubu pārstāvēju gan vīru, gan dāmu komanda.

Vīriešu turnīrā cīnījās 25 komandas, bet pamatturnīrā mūsējiem, kas startēja ar nosaukumu Ventspils Ultimate, neveicās pārāk labi. Pirmajā mačā tika piedzīvots minimāls zaudējums (9:10) Krievijas komandai Shadows, bet pēc tam arī spraigā cīņā ar 8:6 pieveikts cits Krievijas klubs – Jupiter. Tālāk sekoja zaudējums iepriekšējo divu turnīru uzvarētājai Salaspils WT (4:11), bet grupu turnīru noslēgt tomēr izdevās ar uzvaru – ar 11:4 tika pieveikta Latvijas komanda Sirocco Open. Ceturtdaļfinālā pretī stājās senie paziņas no Rīgas Hardcore Ultimate, ko izdevās pieveikt ar 11:9, tā revanšējoties par zaudējumu pagājušā gada turnīra bronzas finālā un piesakoties cīņai par medaļām arī šogad.

Pusfinālā vēlreiz pretī nāca salaspilieši un, lai arī cīņa šoreiz bija krietni līdzīgāka, ventspilniekiem neizdevās pieveikt spēcīgos sāncenšus. Ventspils Ultimate piedzīvoja zaudējumu ar 8:10 (salaspilieši uzvarēja arī finālā, triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas), kas nozīmēja, ka turnīrs būs jānoslēdz ar cīņu par bronzu. Tajā pretī nāca Krievijas Sokol, kas pusfinālā ar 5:9 piekāpās Lietuvas čempionei Voras. Bronzas finālā nedaudz labāki izrādījās ventspilnieki, svinot uzvaru ar 12:10 un jubilejas Rīgas rudenī izcīnot vietu uz goda pjedestāla. Komandā spēlēja: Andrejs Krauze, Edgars Būdiņš, Edgars Liniņš, Edmunds Semjonovs, Ēriks Podgurskis, Ēriks Šulcs, Ģirts Zaķis, Helvijs Jēkabsons, Kristaps Landmanis, Mārcis Skudra, Roberts Dūdiņš un Roberts Rozenfelds.

Ventspils frisbija kluba meiteņu komanda turnīra gaitā pamazām uzlaboja savu sniegumu, taču kāpt augstu 17 komandu konkurencē tai neizdevās. Pēc četriem zaudējumiem, kuros izdevās tikt arvien tuvāk sāncensēm, nāca arī pirmā uzvara, ar 9:7 pieveicot Chilli no Krievijas. Turnīrs tika noslēgts ar vēl vienu uzvaru – 11:5 pret lietuviešu Party Unicorn – un 15. vietu. Komandā spēlēja Diāna Rumberga, Elīna Krūmiņa, Eva Hermane, Ingvilda Dzene, Kristīne Lazdāne, Laura Sāmiete, Marta Rasa, Valentīna Dabiža un Veronika Mikuļiča.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ....... 25.11.2017, 10:28:25

    Kas ir frisnijs ?

  • -1
    Romāns 25.11.2017, 10:38:50

    Jauns kkads paveids sportam

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: