Lai parādītu to, cik ļoti mūsu pilsēta ir draudzīga, ērta un pieejama mazulim, Ventspils pilsētas pašvaldība piedalās Eiropas Savienības programmas URBACT Labās prakses konkursā.

Eiropas Savienības programmas URBACT Labās prakses konkursā pašvaldības tika aicinātas pieteikt savu labās prakses piemēru un iegūt URBACT Labās prakses pilsētas (URBACT Good Practice City) nosaukumu, kā arī iespēju popularizēt savu pilsētu Eiropas līmenī URBACT festivālā un URBACT publikācijās. Ņemot vērā visus uzlabojumus, kas Ventspilī ieviesti lai pilsētu padarītu pieejamu un draudzīgu katram mazulītim un viņa ģimenei, Ventspils pilsētas pašvaldība dalās ar savu piemēru arī Eiropas līmenī. Ventspils kļūst par mazulim draudzīgu pilsētu, ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, kuri tikuši noskaidroti jau divās aptaujās. Kopumā saņemti 775 ierosinājumi. Šobrīd atbildīgās iestādes gatavo atbildes par otrajā iedzīvotāju aptaujā saņemtajiem 439 ierosinājumiem.

Kas tad ir padarīts un ieviests mūsu pilsētā programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros? Nepilna pusgada laikā tika atvērtas papildus grupiņas trijos pilsētas bērnudārzos, ir paaugstināts bērniņa piedzimšanas pabalsts un, lai pastaigas būtu ērtas un mazuļa miedziņš netraucēts, daudzās vietās visā pilsētā pazeminātas ielu apmales. Netiek aizmirsts ar par pārējo ģimeni, jo Ventspils apzinās, ka katram laimīgam mazulītim ir arī laimīga mamma, tādēļ, reaģējot uz Ventspils vecāku ierosinājumiem, jau 21. aprīlī pie mums jau otro reizi viesosies lieliskā lektore un psiholoģe Diāna Zande, kuras lekcijas ir ļoti pieprasītas vecāku vidū.

Ar nepacietību un cerību, ka Ventspils ieguldījums un cieņa pret ģimenēm ar bērniem tiks novērtēta arī Eiropas līmenī, tiek gaidīti konkursa rezultāti. Atgādinām, ka Eiropas Komisijas konkursā „Eiropas gads 2012 aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei” kategorijā „Senioriem draudzīga dzīves vide ”Ventspils pilsētas pašvaldība 2012. gadā atzīta par 3. senioriem draudzīgāko pilsētu Eiropā.

Visus padarītos, plānotos darbus, pasākumu kalendāru ģimenēm ar bērniņiem un dažādas citas programmas aktualitātes pieejamas gan portālā www.ventspils.lv sadaļā “Mazulim draudzīga pilsēta”, gan arī facebook.com lapā “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: