Eiropas čempionātā svarcelšanā sudraba medaļu izcīnījusi ventspilniece Rebeka Koha, kura bija spēkam arī sasniegt iespaidīgu personisko rekordu, summā paceļot 213 kilogramus. 

Pagājušajā sezonā Rebeka Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu, taču tas bija svara kategorijā līdz 53 kg. Pēc olimpiskās debijas Koha mērķtiecīgi gatavojās startam svara kategorijā līdz 58 kg un, kā liecina šis čempionāts, tāda izvēle bija pareiza.

Ventspilniece raušanā visai stabili pievarēja 92 un 95 kg, bet vēl par diviem kilogramiem smagāku svaru stieni nofiksēt virs galvas neizdevās. Koha gan kļuva par šīs disciplīnas uzvarētāju, bet tādu pašu svaru pacēla arī ukrainiete Veronika Ivašuka un pēdējā piegājienā arī krieviete Natālija Hļeskina. No favorītu skaita noteikti nebija jāizslēdz arī rumāniete Irina Lepsa, kurai nepadevās pēdējais mēģinājums, kas raušanā lika finišēt ar 93 kg.

Grūšanas vingrinājums un cīņa par zeltu izvērsās kā īsts trilleris. Koha šajā disciplīnā bija perfekta, paceļot 110, 114 un arī 118 kg, kas arī ļāva izvirzīties līderos. Zelta medaļu liktenis bija Hļeskinas rokās, kurai savā pēdējā mēģinājumā nācās pasūtīt par kilogramu vairāk, nekā pacēla Rebeka. Lai gan ar lielāku piepūli nekā pirmajos divos piegājienos, tomēr arī ar 119 kilogramiem Krievijas sportiste tika galā, summā paceļot 214 kg, par vienu apsteidzot Kohu un izcīnot čempiones titulu.

Līdz ar to Splitā notiekošajā Eiropas čempionātā Koha tika pie zelta raušanā, kā arī sudraba grūšanā un vicečempiones titula, turklāt arī sasniedza lielisku personisko rekordu, kas ir par astoņiem kilogramiem lielāks, nekā bija izdevies celt svara kategorijā līdz 53 kg.

Vīru konkurencē svara kategorijā līdz 77 kilogramiem kā sacensību jaunākais dalībnieks pieteikts Ritvars Suharevs. Šajā svarā pieteikti 22 svarcēlāji, kas uz paaugstinājuma izies 5.aprīlī plkst. 15.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    karlito 04.04.2017, 07:20:55

    Lielisks starts,apsveicu!

  • -1
    Dzērvene 04.04.2017, 08:36:01

    Prieks,prieks un paties prieks !
    Tā turpināt !Veiksmi un labus sasniegumus novēlu nākotnē.viss vēl ir priekšā arī čempiones statuss.
    Tik jaunai meitenei tik lieli panākumi,tas tikai priecē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: