Pēc divu nedēļu pauzes sestdien atsāksies Latvijas futbola Virslīgas čempionāts un Katoļu ielas laukumā gaidāma īsta kauja, jo Ventspils uzņems principiālos un vienmēr nepiekāpīgos jelgavniekus.

Lai gan Ventspils un Jelgava savstarpēji nekad tā īsti nav cīnījušās par Latvijas zeltu, nav šaubu, ka pēdējo sezonu laikā tieši šis izvērsies par vienu no principiālākajiem dueļiem Latvijas klubu futbolā. Pagājušajā gadā jelgavnieki ar pēdējās sekundēs izrautu uzvaru padarīja ventspilniekus no zelta medaļu pretendentiem par vienkāršiem medaļu dalītājiem, bet vēl pirms gada Ventspils pēdējā kārtā atstāja Jelgavu vispār bez medaļām. Vēl ir bijis Latvijas kausa fināls Ventspilī un Jelgavas uzvara tajā, bet iepriekšējā sezonā tieši mūsu stadionā jelgavnieki nopelnīja ceļazīmi uz kausa finālu, atstājos dzeltenzilos bešā. Jāatceras arī Alana Siņeļņikova darba meklējumi ārzemēs un piezemēšanās Zemgalē... Vārdu sakot, komandām, ir ko pierādīt, turklāt pēdējās sezonās vairāk sakrājies ventspilniekiem.

Šīs sezonas sākums par punktu labāks padevies Ventspilij, kas savā laukumā ar 2:0 pieveica komandu Metta/LU un viesos nospēlēja 0:0 ar Riga FC. Jelgavnieki abus savus mačus aizvadīja nosacītajās mājās Olainē, vispirms ar 1:0 pieveicot Babīti, bet pēc tam ar 1:2 piekāpjoties Liepājai. Tā ka abas komandas guvušas vienādu skaitu vārtu, toties aizsardzībā labāki bijuši ventspilnieki, abus mačos nospēlējot sausā. Arī vārtu guvēju mūsējiem ir vairāk. Mačā pret Mettu/LU izcēlās Ģirts Karlsons un Eduards Tīdenbergs, bet jelgavniekiem abos mačos – pieredzējušais brazīlietis Rafaels Ledesma. Vismaz ir skaidrs, kuru vīru laukumā vajag pieskatīt sevišķi uzmanīgi, turklāt atceroties ne tikai par prasmi apdraudēt vārtus, bet arī centrēt.

Interesanti, ka izlašu pauzes laikā uz Lietuvas valstsvienību devās gan jelgavnieks Mindaugs Grigaravičs, gan ventspilnieks Simons Pauļus, abi arī tika laukumā gan pārbaudes mačā ar Čehiju (0:3), gan Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Angliju (0:2) Vemblija stadionā, taču brāļu kaujai Ventspilī gan nebūs lemts notikt. Vismaz ne šo brāļu (Jelgavas rindās spēlē arī lietuviešu uzbrucējs Evalds Razulis), jo Grigaravičs spēlē pret liepājniekiem nopelnīja divus brīdinājumus un tagad vienu maču piespiedu kārtā atpūtīsies.

Ventspils pauzē aizvadīja arī pārbaudes spēli, Katoļu ielā spēlējot neizšķirti 2:2 ar lietuviešu Utenis. Ventspilnieki mača sākumā nonāca iedzinējos 0:2, tomēr prata atspēlēties. 42. minūtē pēc Niko Boranijaševiča piespēles Adeleke Akinjemi precīzi sita ar galvu un atguva vienus vārtus. Neizšķirtu 74. minūtē panāca Eduards Tīdenbergs, precīzi izpildot 11 metru soda sitienu, kas tika nozīmēts par Antona Jemeļina nogāšanu. Atlikušajā laikā ventspilniekiem bija iespēja gūt arī uzvaras vārtus, bet dabūt bumbu tīklā trešo reizi neizdevās.

Mača sākums sestdien pulksten 16.

FK Ventspils pret FK Jelgava
Spēles: 26
Ventspils uzvaras: 13
Jelgavas uzvaras: 7
Neizšķirti: 6
Vārtu attiecība: 35:21

2016. gada rezultāti
Ventspils – Jelgava 1:0 (Karlsons)
Jelgava – Ventspils 4:3 (Karlsons, Siņeļņikovs, Tīdenbergs no 11m)
Jelgava – Ventspils 2:0
Ventspils – Jelgava 1:2 (Tīdenbergs no 11m)

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Guntars Shenfelds 01.04.2017, 20:47:19

    Šoreiz atspēlēties nepratām.Domāju,ka komandai kapitāli šajā sezonā iegriezīs galīgi vājā selekcija,jo konkurenti pastiprinājušies daudzkārtīgi,bet mēs palikuši pērnā gada līmenī.Zīmīgi,ka šodien laukumā pamatsastāvā neizgāja neviens no komandas šī gada debitantiem,kas tikai apliecina manu teikto.Un tā kā pērn palikām tikai trešie,tad nezinu kādi resursi jāieslēdz ,lai kluba Jubilejas gadā neizkristu no trijnieka.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: