Ar Latvijas čempionāta 1. posmu Liepājā iesākās motokrosa 20 jubilejas sezona Ventspils motokluba Rodeo komandai. Jaunas komandas,ambīcijas un protams konkurenti nebija izņēmums arī šogad „Laumas„ smagajā smilšu trasē, kas kopā pulcēja neierasti daudz sportistus no Igaunijas ,Lietuvas,Somijas un Krievijas.

Rodeo motokluba sportisti bija sagatavojušies godam sezonas pirmajam iznācienam, ko pierādīja ar cīņām trasē un kopvērtējumā izcīnot 1. vietu komandu vērtējumā, apsteidzot jauno un ambiciozo Rīgas komandu ASRT, kura iepriekš pazīstama ar atzīstamiem rezultātiem startējot Latvijas rallija čempionātā.

Individuāli, kā arī komandai vislielāko punktu ražu „atveda” Prīts Ratseps uzvarot abos braucienos MX1 klasē un Karels Kutsars MX2, kuri neatstāja nekādas cerības pārējiem svinot dubultuzvaru abos braucienos. „Leģionāri izdarīja savu darbu izcili, kas no viņiem tika arī gaidīts, bet man vislielāko pārsteigumu sagādāja Kristers Drevinskis, kurš cīnoties šajā spēcīgajā konkurencē no 11. vietas pirmajā braucienā spēja aizkapāties līdz 4.vietai, bet otro braucienu uzsākot no ceturtās vietas finiša līniju šķērsojot 2.pozīcijā, kas arī posma kopvērtējumā deva 2. vietu individuāli un izšķirošos punktus komandai kopvērtējumā,” tā situāciju raksturo Rodeo komandas vadītājs Arvis Sanders. Bērnu un jauniešu klases sportists Kristers Janbergs 65 kubikcentimetru klasē divu braucienu summā ierindojās 5. vietā, kas ir pietiekoši labs rezultāts sezonas sākumā, savukārt Aleksim Araidam 85cc klasē, smagā un dziļām bedrēm izsistā smilšu trase bija grūts pārbaudījums, kur ar vairākiem kritieniem neizdevās pakāpties augstāk par 12.vietu.

Priecēja Veterānu klases sportista Gvido Judeika atgriešanās motokrosā augstākā līmenī, kurā divu braucienu summā izdevās izcīnīt 2. vietu kopvērtējumā Latvijas čempionātā. Arvis Sanders Senioru klasē spēja sarūpēt 3. vietu posmā un tikai kritiens un vairāku pozīciju zaudēšana vienā no trases sarežģītākajiem elementiem šķīra 2. vietas finišā.

Sezona RODEO sportistiem iesākusies ar lieliskiem rezultātiem un jau nākamās sacensības notiks svētdien 09.04. Ķegumā, kur norisināsies gadskārtējais Baltijas Izaicinājuma Kauss.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ozols 03.04.2017, 17:48:33

    Malači ! :) Lai Jums veicās visu sezonu tā !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: