Satiksmes ministrija (SM) prognozē smagas sarunas par finansējumu autoceļiem pēc 2018.gada, kad autoceļu sakārtošanai pieejamais Eiropas Savienības finansējums beigsies.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija informēja par ministrijas budžetu nākamajā gadā, kur lielākā izdevumu pozīcija, līdzīgi kā ik gadu, ir finansējums autoceļu sakārtošanai. Nākamgad tam tiks novirzīti 270,9 miljoni eiro - valsts un Eiropas Savienības finansējums.

Vairāki deputāti taujāja, vai SM ir skaidrs, ko darīt pēc 2018.gada, kad autoceļu sakārtošanai nebūs pieejams Eiropas Savienības finansējums.

Ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars atzina, ka gaidāmas ļoti smagas sarunas par degvielas akcīzes nodokļa ieņēmu pārdali, kas ministrijas ieskatā ir galvenais potenciālais finansējuma avots - maksājumus autoceļu lietotājiem nav paredzēts celt, lai rastu finansējumu autoceļu rekonstrukcijai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Cityfinances 10.01.2017, 18:16:17

    Uzņēmēj vai ir vajadzīga nauda? Kredīts uzņēmumiem no Cityfinances ir lābāka iespēja kā uzsākt savu biznesa izrāvienu! Piesakies jau tūlīt http://www.cityfinances.lv/lv/kredita-pieteikums/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: