Rudens brīvlaikā Ventspils novada izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi piedalīsies vairākos kursos un seminārā.

Tajos īstenojot Izglītības pārvaldes šajā mācību gadā izvirzīto uzdevumu – pilnveidot mācību priekšmetu skolotāju zināšanas kritiskās domāšanas iespēju izmantošanai mācību procesā, lai veidotu izglītojamiem 21. gadsimta kompetences.

24. oktobrī Ugāles vidusskolā notiks informatīvais seminārs izglītības iestāžu vadītājiem "Par izglītības iestāžu pašnovērtējuma ziņojuma aktualizāciju un izglītības iestādes vadītāju darbības novērtēšanu". Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Ilona Eiduka informēs par izglītības kvalitātes vērtēšanas aktualitātēm, arī izglītības iestādes vadītāja profesionālās darbības novērtēšanu un akreditācijas pamatdokumenta – pašvērtējuma ziņojuma – ikgadēju aktualizāciju, kā arī sniegs atbildes uz izglītības iestāžu vadītāju jautājumiem. Semināra otrajā daļā izglītības iestāžu vadītājiem pievienosies arī pedagogu pārstāvji no katras izglītības iestādes, lai piedalītos praktiskajā apmācībā – "Edurio" sistēmas platformas izmantošanā, ar kuras palīdzību var ērti saņemt atgriezenisko saiti no skolēniem, skolotājiem un vecākiem.

24. un 25. oktobrī pedagogi dosies uz Ventspili, lai iesaistītos Izglītības pārvaldes un Latviešu valodas aģentūras organizētajos profesionālās pilnveides kursos "Kompetenču pieejā balstīta mācību satura īstenošana latviešu valodas mācībās pamatizglītībā" (I daļa) novada un Ventspils pilsētas latviešu valodas skolotājiem, savukārt 27. un 28. oktobrī notiks Izglītības pārvaldes un Latviešu valodas aģentūras rīkotie profesionālās pilnveides kursi "Latviešu valodas apguve mācību procesā sākumskolā" (I daļa) novada un Ventspils pilsētas sākumskolas skolotājiem. 27. un 28. oktobrī novada metodisko apvienību vadītāji piedalīsies profesionālās pilnveides kursos "Kritiskā domāšana mācību un audzināšanas darbā sabiedrības daudzveidības izpratnei un integrācijas sekmēšanai" (II daļa), kurā apskatīs tēmas "Mediju pratības aktualitāte izglītībā un sabiedrībā" un "Kritiskā domāšana un novērtēšana".

Notiks arī vairākas mācību priekšmetu Metodisko apvienību sanāksmes. Piemēram, fizikas un ķīmijas skolotāji izstrādās nolikumu un pamatjautājumus konkursam "Erudīts fizikā un ķīmijā", bet ģeogrāfijas, sociālo zinību un vēstures skolotāji izveidos nolikumu neklātienes konkursam un pētniecības darbam "Es un mans pagasts" un vēstures erudītu konkursam

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: