Latvijas individuālajā čempionātā novusā noskaidroti pusfināla dalībnieki gan dāmu, gan kungu konkurencē, un abos turnīros lieliski nostartējuši ventspilnieki.

Sieviešu čempionātā tās bija pirmās sacensības, jo dāmas sāk tikai no ceturtdaļfināla, no kura pusfinālā iekļūst katra turnīra desmit labākās spēlētājas. Četras ventspilnieces devās uz turnīru Saldū, kurā pie galdiem stājās 23 spēlētājas, un aizvadīja to lieliski. Janīna Kesenfelde izcīnīja pirmo vietu, savācot 16 punktu un par diviem apsteidzot uzreiz astoņas sekotājas. Starp viņām bija arī divas Ventspils novusistes, un tas nozīmēja, ka arī viņas iekļuvušas pusfinālā – Ilze Čakle ieņēma piekto vietu, bet Līga Leite bija septītā. Vēl piecām spēlētājām bija pa 12 punktiem, arī ventspilniecei Dzintrai Kraulei, kas finišēja tieši uz kvalifikācijas robežas, ieņemot desmito vietu. Dāmu čempionāta pusfināls, kurā startēs 30 spēlētājas, risināsies 5. novembrī Ķekavā, bet 16 labākās 29. novembrī Rīgā jau dalīs medaļas.

Viens no kungu ceturtdaļfināla turnīriem notika Ventspilī, turklāt mājinieki tajā bija pārstāvēti kuplā skaitā. Diemžēl savainojuma dēļ nevarēja startēt viens no mūsu kluba līderiem – Raivo Bumbieris, kam līdz ar to čempionāts beidzās nesācies, jo iepriekšējos posmos viņam nebija jāspēlē. Pārējie ventspilnieki aizvadīja ļoti labu turnīru. Pārliecinoši par uzvarētāju kļuva pieredzējušais Aivars Pētersons, tuvākos sekotājus apsteidzot par divu uzvaru tiesu. Sestajā vietā Ventspils posmā ierindojās Dainārs Plūme, Kaspars Knipens ieņēma desmito vietu, Kaspars Leitis finišēja 12., bet Ivars Jansons – 14. vietā, un tas nozīmēja, ka pusfinālā spēlēs pieci mūsu pilsētas pārstāvji. Jāatgādina, ka pērn tādi bija tikai divi. Diemžēl līdz pusfinālam tomēr netika Aivars Čaklis un Imants Čaklis, kurš turnīrā spēlēja no pirmās kvalifikācijas kārtas. Ventspilnieku kvintets pusfinālu izspēlēs 5. novembrī, bet fināls paredzēts 26. novembrī. Pagājušajā gadā medaļu dalīšanā piedalījās divi Ventspils novusa kluba pārstāvji, bet šogad ventspilnieku pārstāvniecību iespējams palielināt, un tas arī jānovēl.

Pirms nedēļas par Ventspils novusa kluba balvām Užavas ielas zālē cīnījās kungi, bet šīs nedēļas beigās līdzīgu turnīru aizvadīs dāmas. Savukārt par komandu čempionāta tuvošanos liecina atlases mači 2. līgas turnīram, kuros piedalīsies arī viena Ventspils komanda. Lai iekļūtu 2. līgas turnīrā, jāuzvar savā grupā pirmajā atlases kārtā vai otrajā kārtā jāierindojas pirmajās divās vietās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 29.10.2016, 12:12:42

    Aiviš i malacs :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: