Latvijas Basketbola Līgā BK Ventspils turpina savu perfekto sēriju - septītā pārliecinošā uzvara pēc kārtas izcīnīta viesos pār pērnā gada čempioni Valmiera/Ordo. 

Dienu pirms spēles valmierieši nedaudz pārsteidza ar sava sastāva komplektāciju. Vēl nedēļas vidū kuluāros tika lēsts, ka komandai varētu pievienoties Kristaps Valters, taču kaut kas savstarpējā komunikācijā nebija kā nākas. Bez papildinājuma valmierieši tomēr neiztika - iepriekšējā vakarā komandai pievienojās Damiers Pits, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja BK Ventspils.

Ventspilnieki šā vakara spēli iesāka ar Dīnu, Lomažu, Kempbelu, Gražuli un Mbodžu. Mača ievads ir ļoti pārliecinošs. Laukuma saimnieki 2:30 minūtes tiek noturēti bez gūtajiem punktiem, bet paši pa šo laiku sakrājām 8:0. Piepalīdzēja arī valmierieši, kuri paspēja nopelnīt nesportisko piezīmi un ventspilnieki to pārvērta četros punktos. Pēc mirkļa Lomažs iemet tālmetienu un pēc trim minūtēm veikts pirmais nopietnais pieteikums uzvarai šajā mačā (11:2). Kad ceturtdaļa ir tuvu pusei un, kad Kempbels BK Ventspils pārsvaru palielina vēl par diviem punktiem (13:2), mājinieki ir spiesti pieprasī minūtes pārtraukumu. Praktiski visu ceturtdaļu tika turēts aptuveni desmit punktu pārsvars līdz brīdim, kad reizē ar beigu signālu Kaufmanis realizēja trejaci. Tik un tā ejot mazajā pārtraukumā +7 (26:19).

Otrās ceturtdaļas ievads ir līdzīgs kā pirmajā - vēl viens pusotra minūšu laikā veiktais 9:0 izrāviens un sasniegts tobrīd lielākais pārsvars (35:19). Laukuma saimniekiem netiek dotas ne mazākās atlaides un, kad Leimanis iemet savu tālmetienu, BK Ventspils vadība ir pietuvojusies pārdesmit punktiem (38:21). Un, tas viss ir iespētas līdz 13. minūtes izskaņai. Ilgi nav jāgaida arī līdz 20 punktu pārsvara robežas sasniegšanai. Beidzoties ceturtdaļas ceturtajai minūtei to panāk Zaķis (42:21). Jo tuvāk lielajam pārtraukuma, jo lielāks kļūst ventspilnieku pārsvars un punktu pirmajām 20 minūtēm pieliek Leimaņa pustālais metiens, kas dod jaunu nomācošu pārsvaru (55:32).

Sākoties otrajam puslaikā laukumā nekādu radikālu izmaiņu nebija pamanāms. Kad bija nospēlētas vien trīs minūtes, BK Ventspils pārsvars pietuvojās 30 punktiem - Lomaža divi soda metieni un 65:37. Šo robežu tik ātri neizdevās sasniegt. Pat vēl vairāk. Ar bijušā ventspilnieka Pita aktivitātēm mājinieki pat panāca mazāk nepieklājīgus mīnusus (71:51), taču Kārļa Muižnieka laikus paņemtais minūtes pārtraukums bija pašā laikā. Ar to pašu pārsvaru tika pabeigta arī trešā ceturtdaļa (80:60) un augstā ventspilnieku rezultativitāte deva mājienu, ka šovakar varētu tikt sasniegts sezonas rezultativitātes rekords (101 punkts pret Ogre/Kumho Tyre).

Jūtot, ka uzvara pati iekritīs rokās, pēdējās ceturtdaļas ievads tiek aizvadīts ar pārāk lielu pašpārliecinātību par savu pārākumu. Mājinieki gūst septiņus punktus pēc kārtas un vairs nav iemesla domāt par uzvaru ar 30 punktu pārsvaru. Kaufmaņa trejacis rezultāta starpību samazina līdz ne pārāk pārliecinošajam 82:67, bet jāspēlē vēl septiņas minūtes. Turpmākās pusotra minūtēs ventspilnieki joprojām nespēj gūt punktus, bet Mālmanis panāk vairs tikai 82:69. Kārtējais nesekmīgais uzbrukums, tad vēl nesportiskā piezīme un vēl viens punkts pasēts (82:70), bet jāspēlē vēl piecas minūtes. Ceturtdaļas pirmā puse zaudēta ar 2:10... Vairāk kā sešas minūtes pēc kārtas ventspilnieki nespēja gūt punktus un šo ieilgušo sausuma periodu pārtrauca Šķēle (84:70). Tūlīt pat Dīns pārtver piespēli un gūst arī divus punktus atjaunojot krietni drošāku pārvaru (86:70). Kad Zaķis pievieno vēl divus punktus (88:70), šķiet, ka jautājums par mača uzvarētāju vairs nav aktuāls (atlikušas trīs minūtes).

Jau otrdien ventspilniekiem nākamais mačs, kad savā laukumā tiks aizvadīta FIBA Čempionu līgas spēle pret Polijas Rosa Radom, bet LBL čempionātā nākamā spēle tieši pēc nedēļas izbraukumā ar Barons kvartāls.

Valmiera/Ordo - BK Ventspils 79:94 (19:26, 13:29, 28:25, 19:14)
Ventspils: Kempbels 17, Zaķis 14 (6ab), Šķēle 13, Kuksiks 12, Gražulis 11 (6ab), Dīns 10, Mbodžs 7 (7ab), Leimanis 5, Lomažs 5.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: