Valsts vides dienesta (VVD) pienākums ir sodīt zemes īpašniekus, kuri savus īpašumus neuztur kārtībā, taču VVD ar saviem pienākumiem netiek galā, - šādu viedokli šodien savā iknedēļas preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Viņš norādīja, ka rezultātā nelegālās atkritumu izgāztuves ik pavasari cenšas likvidēt Lielās talkas entuziasti.

Visā valstī ik gadu tiek rīkota atkritumu vākšanas akcija jeb Lielā talka, bet Ventspilij, kā uzsvēra Lembergs, ir pašai savas tradīcijas - proti, ik pavasari pilsētā tiek organizētas koku stādīšanas, putnu būrīšu izgatavošanas un sniegpulkstenīšu stādīšanas talkas. Pilsētas mērs gan norādīja, ka Ventspils pašvaldība nav pret atkritumu vākšanas talku, labi saprotot, ka ir teritorijas, kuras īpašnieki neuztur pienācīgā kārtībā un kur rezultātā veidojas sava veida nelegālas atkritumu izgāztuves.

"Drīkst būt tikai legālas izgāztuves - tām jābūt ar attiecīgām atļaujām un sertifikātiem. Visas pārējās ir nelegālas, un Valsts vides dienesta pienākums ir sodīt īpašniekus, kuri nenodrošina, lai viņu īpašumā esošā zeme tiktu turēta brīva no atkritumiem," norādīja Lembergs.

"Faktiski tā iemesla dēļ, ka Valsts vides dienests netiek galā ar saviem pienākumiem, tagad viena daļa Latvijas entuziastu šīs izgāztuves cenšas likvidēt. Pati vēlme, lai Latvija būtu tīra, bez nelegālām izgāztuvēm un atkritumiem pļavās un mežā, ir ļoti laba," atzina Lembergs, piebilstot, ka arī Ventspils pašvaldība atbalsta Lielās talkas norisi, palīdzot ar maisiem un savākto atkritumu izvešanu.

"Mēs neesam pret [Lielo talku], bet es esmu par to, lai katrs valsts dienests pilda savus pienākumus, ko tam ir uzlicis likums," rezumēja Lembergs.

Lielā talka šogad norisināsies 23.aprīlī, un tās vadmotīvs ir "Latvijai BŪT zaļai".

VIDEO no 04:50

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Aivars Rozītis 25.03.2016, 21:19:01

    Nu kas tad ir šī lielā talka ? 90% talcinieku šajā talkā vāc citu izmētātus atkritumus. Vai tad nevar darīt ko jēdzīgāku ?

  • -1
    Eu 26.03.2016, 21:09:28

    Izlasīju ka "Lembergs netiek galā ar saviem pienākumiem".
    Labi ka pārlasījos...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: