Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas centrālajā spēlē šodien tiek aizvadīts Kurzemes derbijs, kurā "Ventspils" komanda uzņem pērnā gada čempioni "Liepāju". Otrās kārtas intriģējošākā cīņa Ventspils 2.pamatskolas stadionā sāksies plkst.13. 

starpsezonā "Ventspils" komandā atgriezās vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš aizstās Vitāliju Meļņičenko. Tāpat "Ventspils" ziemā piesaistīja nigērieti Abdulahi Alfu, kurš vēl tikai 2013.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā U-17 vecuma grupā. Iepriekš Nigērijā strādājušais vienības galvenais treneris Pols Ešvorts nolīdzis vēl vairākus šīs valsts futbolistus.

Ventspilniekus bez Meļņičenko, kurš karjeru turpina Krievijā, atstājuši arī Ritus Krjauklis ("Rīgas Futbola skola"), Daniils Turkovs ("Jelgava"), Vitālijs Barinovs un Oļegs Laizāns (abi - "Riga), tomēr ar lielāko daļu pamatsastāva futbolistu vienība pagarināja līgumus.

Pirmās kārtas cīņā liepājniekiem vienīgos vārtus guva Ikaunieks, taču tas neglāba komandu no neveiksmes. Savukārt "Ventspils" komandā izcēlās Eduards Tīdenbergs.

Ventspils un Liepājas komandu cīņa, kas futbola līdzjutēju vidū tiek dēvēta par Kurzemes derbiju, allaž bijusi ļoti intriģējoša. Pērn abas komandas punktus dalīja uz pusēm - pirmie divi mači noslēdzās neizšķirti 0:0 un 3:3, trešajā cīņā ar 3:2 uzvarēja liepājnieki, bet sezonas beigās, kad jau bija skaidrs, ka "Liepāja" ir izcīnījusi valsts čempionu titulu, "Ventspils" revanšējās ar 3:1.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    norge 20.03.2016, 16:32:33

    jautajums olimpiskam centram prieskam mums stadiona ir futbola laukums ja vini visas speles spele 2 pamatskolas futbola laukuma ? vai skolai vini maksa par to ka izmanto skolas sporta laukumu un gerptuves

  • -3
    Guntars Shenfelds 20.03.2016, 18:15:34

    OC centrālais futbola laukuma dabīgais zālājs nav domāts tam,lai agrā pavasarī to sabojātu un pēc tam vasarā varētu spēlēt kartupeļu laukā.Tik daudz prāta taču vajag"norge",lai to saprastu.Protams ,dažiem galvenais atstāt negatīvu komentu pēc raksta.Arī sava veida hobijs.

  • -1
    norge 20.03.2016, 22:01:37

    to Guntars Shenfelds , sory bet ne minhene ne londonane kaut kur citur nesmu redzejis ka klubam nava savs stadions bet izmanto skolas sporta laukumus

  • -1
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 21.03.2016, 14:05:30

    Futbola stadions Katoļu ielā 40, kurš atrodas pie 2. pamatskolas, ir Olimpiskā centra “Ventspils” objekts. Olimpiskā centra “Ventspils” pārvaldībā pavisam atrodas pieci futbola laukumi, trīs no tiem - centrālais, rezerves un Piedzīvojumu parka futbola laukums ir ar dabīgo zāliena segumu. Lai uzturētu dabīgā zāliena kvalitāti, šo laukumu izmantošana ir ierobežota, piemēram, to nav ieteicams izmantot agrā pavasarī, kad zālienam sākas jauns veģetācijas periods. Vasaras sezonā dabīgā seguma futbola laukumi tiek pilnvērtīgi izmantoti.
    Futbola laukums Katoļu ielā ir ļoti kvalitatīvs sintētiskā seguma futbola laukums, kurš tika rekonstruēts un paplašināts 2014.gadā, kad tam tika uzklāts jauns vismodernākais sintētiskais segums, tādēļ Katoļu ielas futbola laukums ir piemērots augstākā līmeņa futbola spēļu norisei. Ikdienā šajā laukumā trenējas arī jaunie futbolisti un citi Ventspils iedzīvotāji.
    Par 2. pamatskolas ģērbtuvēm, kuras tiek izmantotas spēļu laikā, Ventspils Izglītības pārvaldei maksā futbola klubs “Ventspils”.

  • 0
    norge 21.03.2016, 18:46:30

    ta tad musdienas vairs skolam nevajag savus sporta laukumus vai izglitibas parvalde noma no OC ja grib fiziskulturas stundas vadit ara svaiga gaisa ? vai ari tika atmazgata nauda ES fondiem

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: